Andreas Halse (Ap) var en av favorittene til å bli ny gruppeleder for Ap i bystyret. Nå er det fire menn og ingen kvinner som bekler fire fremskutte verv for Ap i Oslo.

Fire menn i fire toppverv for Oslo Ap: Andreas Halse ny leder for partiets bystyregruppe

Regjeringsskiftet innebærer omstokking av Aps bystyregruppe. Nå er det klart at Andreas Halse blir partiets nye gruppeleder i bystyret, etter at Frode Jacobsen skal til Stortinget. Dermed har Oslo Ap fire menn i fire toppverv.

Publisert

Med Jonas Gahr Støre (Ap) som statsminister rykker Frode Jacobsen opp og blir fast møtende vararepresentant for Ap på Stortinget. Dermed må noen erstatte Jacobsen som Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret.

Det er nå klart at etterfølgeren blir Andreas Halse, skriver Dagsavisen.

— Noe jeg har lyst til

Formelt sett velger bystyregruppa sin leder på et møte mandag kveld. Men allerede nå er det klart at det er Halse som etterfølger Jacobsen. Det betyr at Halse også blir leder av bystyrets finansutvalg.

— Å sørge for at alle hjulene i maskineriet fungerer slik at vi når de målene vi setter oss, at det ikke bare blir preik, det er noe jeg har lyst til å være med på, sier Halse.

Som gruppeleder og leder av finansutvalget får han det tunge ansvaret for at byrådet får flertall for sine saker i bystyret, forhandle fram budsjetter og for å snekre sammen kompromisser med de andre partiene, skriver avisen.

Line Oma, Abdullah Alsabehg eller Jon Reidar Øyen? En av dem må velges som varaordfører av Arbeiderpartiets bystyregruppe mandag.

Dermed gjenstår ett sentralt verv å fordele på gruppemøtet i Ap mandag - varaordfører. Kamzy Gunaratnam ble valgt inn på Stortinget i høst og fratrer vervet. Tidligere i uka skrev VårtOslo at kampen står mellom tre Ap-politikere.

Menn bekler sentrale verv for Ap i Oslo

Jon Reidar Øyan, Abdullah Alsabeehg og Line Oma har alle uttalt at de ønsker å bli varaordfører i hovedstaden. Dermed kan det gå mot en kampvotering når Arbeiderpartiets bystyregruppe møte mandag. Innen onsdagens bystyremøte må navnet på varaordfører fra Ap være klart.

Kjønnsbalanse er et problem for både fylkespartiet Oslo Ap og bystyregruppa. Per i dag bekles de fire mest sentrale posisjonene og vervene av nettopp menn:

  • byrådsleder er Raymond Johansen
  • fylkesleder er Frode Jacobsen
  • gruppeleder blir Andreas Halse
  • fylkespartisekretær er Øyvind Slåke

Frode Jacobsen blir sittende som fylkesleder selv om han fratrer vervet som gruppeleder i bystyret når han møter som fast vara på Stortinget for Støre. Varaordfører har ikke like tung politisk betydning, men er viktig symbolsk.

Dersom Ap velger en mann vil fem av de mest fremskutte Ap-vervene bekles av menn i landets hovedstad.

Powered by Labrador CMS