– Støre sa i realiteten at jeg og andre Høyre-politikere, har et ansvar for de drap og lemlestelser terroristen begikk, skrev tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang (H) i et innlegg på Facebook.

Fabian Stang i Facebook-innlegg: Støre lager en binding mellom Høyre og høyreekstremister

Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, skrev torsdag et langt Facebook-innlegget hvor han går hardt ut mot Ap-leder Jonas Gahr Støres tale under minnemarkeringen for 22. juli-terroren torsdag. Han slettet senere innlegget.

Publisert

Det er VG som skriver om saken torsdag kveld.

Fabian Stangs innlegg på sosiale medier var en reaksjon på Jonas Gahr Støres tale på Utøya torsdag, hvor Ap-lederen sa at «politikere på høyresiden må heve stemmen og trekke klarere grenser opp mot det høyreekstreme.»

Stang skriver blant annet at Støre «tramper på den unike fellesskaps-forståelsen vi etablerte i dagene etter marerittet. Da sa vi unisont at ekstremister skal vi bekjempe sammen.»

— Gjør 22. juli til partipolitikk

«I dag gjorde Gahr Støre tragedien 22. juli til partipolitikk, han sa at høyresiden har et særlig ansvar for å ta avstand fra ekstremister», skriver Stang helt i starten av teksten som nå er slettet.

— Støre sa i realiteten at jeg og andre Høyre-politikere, har et ansvar for de drap og lemlestelser terroristen begikk, legger han til.

Ifølge VG fikk Stang både kritikk og støtte i kommentarfeltet på Facebook. Blant kritikerne var tidligere leder for Unge Høyre og førstekandidat for Høyre i Buskerud, Sandra Bruflot. VG gjengir hva hun skrev i kommentarfeltet:

— Her er jeg uenig med deg Fabian. Høyresiden har et ekstra ansvar for å ta avstand fra høyreekstremisme. Spesielt fordi Arbeiderpartiet og AUF kan si svært lite før de enten får beskjed om at de bruker 22.juli, eller før de får trusler og hets mot seg, skriver Bruflot.

22. juli er fortsatt betent

Sandra Bruflot vil ikke utdype mer overfor VG, og innen klokka 19.40 har Stang slettet innlegget. Han kommenterer følgende til VG:

— Måtte innse at 22. juli fortsatt er så betent at man bør la meninger bli hos en selv, skriver han i en tekstmelding til avisa.

Powered by Labrador CMS