Nesten hele Norge kan vente nedbør på torsdag. Meteorologisk institutt omtaler været på helligdagen som «høstvær». Her en person med paraply i regnvær i Frognerparken ved en tidligere anledning.

Skal du ut i parken på Kristi himmelfartsdag, må du ta frem paraplyen, men til helgen kan det bli 20 grader igjen

Dersom man drømmer å tilbringe den ekstra fridagen på torsdag ute i vårsolen, blir man trolig skuffet, ifølge meteorologene. Til helgen ser det på sin side lysere ut.

Publisert

Hele dagen Kristi himmelfartsdag er det nemlig meldt regn.

«Skal du ut kan det hende du skal ta med deg paraply», heter det i en oppdatering fra Meteorologisk institutt på X tirsdag.

Ifølge dem, er det kun en liten del av Nord-Norge som får fint vær på helligdagen. Meteorologene kan om ikke annet melde at Sør-Norge i alle fall får mindre nedbør utover kvelden.

Det er heller ikke spådd å bli spesielt varmt vær. Gradestokken vil ligge på rundt 12 grader i Oslo.

Bunadsvær 17. mai

Det er heller ikke meldt strålende sol på 17. mai neste uke, men det blir passende vær for bunad.

– Det ligger an til å bli god bunadstemperatur over hele landet egentlig – ikke for kaldt, ikke for varmt. Nasjonaldagen ligger an til å få et gjennomsnittlig maivær, sa vakthavende meteorolog Sigrid Auganæs til Dagbladet mandag.

– Nedbør er veldig ustabilt på våren, og spesielt vanskelig for oss å si noe om så lang tid før 17. mai.

Sommertemperatur til helgen?

Meteorologene kan tirsdag på sin side oppmuntre med at det er muligheter for sommertemperatur igjen allerede til helgen i Oslo-området.

«Sør-Norge fikk en smak av sommer forrige uke, men denne uka byr på temperaturer rundt normalen Er det lenge til vi får 20 grader igjen, tro? Faktisk kan det se ut til at det skjer allerede til helgen. Vi tror ikke det blir like varmt som sist, men 20 grader skal vi klare», heter det i oppdateringen tirsdag ettermiddag.

Kommende lørdag og søndag er henholdsvis 19 og 20 grader oppgitt som makstemperatur for Oslo, ifølge Yr.



Powered by Labrador CMS