Flammene tok kraftig tak i toppetasjen og taket på en blokk på Disen nord i Oslo onsdag kveld.

Brann i boligblokk spredte seg til flere leiligheter: – Kommunen involvert for å bistå med husly

Det brant kraftig i toppetasjen på en boligblokk på Disen onsdag kveld. Brannvesenet fortsetter arbeidet på stedet gjennom natten.

Publisert

Like før klokken 22.00 meldte 110-sentralen at brannvesenet hadde kontroll på brannen i leilighetene i Disenveien, men at det fortsatt brant i taket på blokken som følge av at flammene hadde spredd seg gjennom takkonstruksjonen.

Brannvesenet hadde da fortsatt mye ressurser på stedet og vil ha mannskap på stedet også gjennom natten.

– Det er fortsatt ikke meldt om personskader. Flere av de evakuerte beboerne fra nabooppgangen kan etter hvert flytte tilbake til sine leiligheter. Kommunen er involvert når det kommer til å bistå med husly for beboerne som er rammet av brannen, opplyste operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt like etter.

– Når det gjelder årsak til brannen er det for tidlig å kommentere dette. Politiet har iverksatt etterforskning, og det vil etter hvert bli foretatt åstedsundersøkelser når det er klart for det, kommenterte politiets operasjonsleder like etter klokken 22.30.

40 personer evakuert

Mer enn 40 personer ble evakuert, ifølge TV 2. De evakuerte ble i første omgang plassert i en barnehage i nærheten av den brannrammede blokken i Disenveien.

– Bygningen er av relativ ny dato med gode skiller, men brannen sitter i taket, så det tar litt tid for brannvesenet å komme gjennom, sa innsatsleder Arve Røtterud til NRK

Politiet jobbet da med å oppnå telefonkontakt med en person som det foreløpig ikke var gjort rede for.

Brannvesenet fikk etter en halvtimes tid slått ned flammene i leilighetene, men det var fortsatt mye røyk på stedet.

Iherdig innsats

– Vi jobber med å få oversikt over registrerte beboere og de evakuerte, sa politiets operasjonsleder Østerhaug klokken 20.30. 

– Brannvesenet har slått ned flammene, men det er mye røyk i bygningen fortsatt. Brannvesenet jobber med å få kontroll og gjennomsøker bygget etter personer, opplyste operasjonslederen samtidig – drøyt ti minutter etter at politiet meldte at brannvesenet arbeidet iherdig med å få kontroll på brannen.

Brannvesenet rykket ut med store ressurser til stedet.

– Full fyr i toppetasjen

Det ble meldt om kraftige flammer og røyk da politiet først meldte om brannen i en oppdatering klokken 19.53.

Da nødetatene var fremme på stedet, ble det klart at det brant kraftig fra en veranda i en leilighet i Disenveien og at spredningsfaren fremsto som stor. 

– Det ser ut som det er full fyr i toppetasjen. Vi er der med noen enheter, og flere er på vei. Så langt er det ikke melding om personskade, uttalte vaktkommandør Lars Lindal i 110-sentralen til VG like etter.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS