Vladimir Pak (med caps) fra Vika-restauranten Omakase tok på seg kokkejakke med Michelin-stjerne i Olavshallen mandag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Vladimir Pak og Omakase i Vika kan juble over sin første Michelin-stjerne

I 2017 tok Vladimir Pak og Omakase en gullmedalje i sushi-VM. I dag fikk Vika-restauranten også sin første stjerne i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Publisert

Det var på forhånd ventet at Oslo-restauranten Maaemo ikke ville beholde sine tre stjerner da den nordiske Michelin-guiden for 2020 ble presentert i Olavshallen i Trondheim mandag ettermiddag.

Den verdenskjente restauranten Maaemo stengte dørene i fjor og åpner igjen i nye lokaler neste uke. Så gjenstår det å se om Maaemo kan få tilbake tre stjerner ved neste korsvei.

Norske restauranter med Michelin-stjerner

Norske restauranter med Michelin-stjerner

Tildelt én stjerne: Speilsalen i Trondheim, Bare Restaurant i Bergen, Under i Lindesnes, Omakase i Oslo. Tildelt to stjerner:, Renaa i Stavanger (gikk fra én til to stjerner). Beholder én stjerne: Galt i Oslo, Kontrast i Oslo, Statholdergaarden i Oslo, Sabi Omakase i Stavanger, Fagn i Trondheim, Credo i Trondheim

Tre Oslo-restauranter beholdt stjerne

Men det manglet ikke på Oslo-jubel da sushi-restauranten Omakase i Vikaterrassen fikk sin første Michelin-stjerne. Omakases sjefskokk Vladimir Pak entret scenen i Olavshallen og kunne iføre seg hvit kokkejakke med synlig bevis på at Omakase nå har Michelin-stjerne.

De tre Oslo-restaurantene Statholdergaarden, Galt og Kontrast beholdt sin ene Michelin-stjerne.

— Norge en spennende matdestinsjon

Til sammen er det nå elleve norske restauranter med Michelin-stjerner. Fire av dem ligger i Oslo.

Bent Stiansen og Statholdergaarden fikk sin Michelin-stjerne første gang for 22 år siden. Kokkeveteranen åpnet Statholdergaarden i 1994. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Næringsminister Iselin Nybø (V), som var til stede under mandagens seremoni, er fornøyd med uttellingen.

— For en kveld! Det er fantastisk at Norge fortsetter å markere seg som en matnasjon i stjerneklasse. Jeg håper dette vil bidra til at enda flere får øynene opp for Norge som en spennende matdestinasjon, og at det kan inspirere flere til å satse på restaurant- og matfag, sier hun i en kommentar sendt til NTB.

Powered by Labrador CMS