Oslo er en populær studentby. Men mange blir skuffet nå svaret fra Samordna opptak kommer i dag.

Tilbud om studieplass er sendt ut. Jus, sykepleie og medisin mest populært i Oslo

Aldri før har så mange søkt seg til universiteter og høgskoler. I år har over 150.000 personer søkt studieplass via Samordna opptak. I Oslo er det jus, sykepleie og medisin som er vanskeligst å få plass på.

Publisert

Totalt finnes det 58.513 studieplasser ved høyskoler og universiteter, samt 9.704 plasser ved ulike fagskoler. Det betyr at mange kommer til å bli skuffet når svaret fra Samordna opptak kommer i dag.

I Oslo er det tre studier som skiller seg ut i popularitet - jus (rettsvitenskap), sykepleie og medisin. 1.888 søkere hadde jus som sitt førstevalg i hovedstaden. Mens 1.365 satte opp sykepleiestudiet som nummer en, og 1.236 vil studere medisin.

Økning blant de yngste søkerne

Nasjonalt er det 12.000 flere som søker Samordna opptak i år. Det er en oppgang på 8,7 prosent siden ifjor. Fra tidligere år er det en økning på over 10 prosent på de som kommer rett fra videregående skole.

Men det er en økning i alle aldersgrupper, og størst prosentvis økning ser vi hos søkere i midten av 20-årene. Mens eldste søker ved årets Samordnede opptak er 87 år gammel.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS