T-banen opptil 20 minutter forsinket på alle linjer

Reisende på T-banen har måttet smøre seg med tålmodighet det siste døgnet. Det må de også tirsdag.

Publisert

Det var midt på dagen mandag Sporveien først meldte om forsinkelser grunnet signalfeil.

Sent mandag kveld gjorde Ruter det klart at signalproblemer fortsatt skapte trøbbel på T-banen, hvilket medførte at alle ekstraavganger på linje 2 og 3 ble innstilt tirsdag, i tillegg til at linje 1 kun ville kjøres mellom Majorstuen og Frognerseteren inntil videre.

Av Ruters avviksoversikt kommer det tirsdag ettermiddag frem at flere avganger er forsinket med opptil 20 minutter på grunn av signalfeil på samtlige fem linjer.

– Må kjøre saktere

– Det er ventet at avviket vil vare ut driftsdøgnet i dag, så det vil påvirke trafikken også i ettermiddag og kveld, opplyste pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til VårtOslo i 14-tiden.

– Det er forsinkelser på alle linjer på grunn av at T-banen må kjøre saktere, oppfordringen til reisende er derfor å beregne god tid, fortsatte han.

Feilsøk av signalproblemene som oppsto i den østlige delen av T-banenettet mandag er det Sporveien som står for. Mens dette pågår må T-banen kjøre saktere og med ekstra god avstand på alle linjer.

Sporveien kunne i en oppdatering tirsdag klokken 15.40 melde at alle signafeil mellom Tøyen og Jernbanetorget var utbedret, og at normal trafikk kunne gjenopptas.

Frustrasjon og reaksjoner

I VårtOslos kommentarfelt er det flere som uttrykker frustrasjon over innstillinger og forsinkelser på T-banen.

«Det er alltid noe med disse T-banene. I går måtte jeg vente 40 minutter før T-banen kom», kommenterer én.

«Nå er vinteren over og jeg trodde kollektivtransporten i Oslo skulle kunne avholde sine faste avganger uten noen forsinkelser overfor sine faste kunder. Nå er det blitt sånn at du må beregne deg ekstra tid for å komme til ett sted til et annet», skriver en annen som mener trofaste reisende bør få reduserte avgifter på månedskort som følge av alle forsinkelser det siste året.

«VI betaler for dette, via kommuneeide Ruter: Vi burde forlange bedre!», heter det i en annen kommentar.

Powered by Labrador CMS