Stortorvet trikkestopp er ute av drift frem til slutten av måneden.
Som en del av arbeidet oppgraderes flere strekninger. I disse dager er det sporene på Stortorvet som står for tur.

Store deler av Grensen er gravd opp og ser ut som en arkeologisk utgravning. Sporveiens kommentar: – Strengt nødvendig

– Dette er strengt nødvendig for at trikken fortsatt skal kunne kjøre over Stortorvet. Det vil ikke gå trikk mellom Jernbanetorget og Tinghuset før arbeidet er ferdigstilt i slutten av juni.

Publisert

Etter påsken satte Sporveien i gang med et større vedlikeholdsarbeid rundt omkring i byen. Dette gjøres naturligvis for å forlenge livet til linjene slik at kollektivtrafikken skal gå som smurt.

Som en del av dette arbeidet oppgraderes nå flere strekninger, og i disse dager er det sporene på Stortorvet som står for tur. 

– Strengt nødvendig

Pressevakt i Sporveien, Tonje Bergmo, forklarer at Sporveien skifter ut en sporveksel og 70 meter trikkespor fra Stortorvet.

Stortorvet trikkestopp er ute av drift frem til slutten av juni.
Stortorvet trikkestopp er ute av drift frem til slutten av juni.

– Dette er strengt nødvendig for at trikken fortsatt skal kunne kjøre over Stortorvet. Det vil ikke gå trikk mellom Jernbanetorget og Tinghuset før arbeidet er ferdigstilt i slutten av juni, sier Bergmo.

Linje 17, 18 og 19 blir derfor delt i to og snur på Jernbanetorget og Tinghuset. Holdeplassen Stortorvet blir ikke betjent, og for overgang må reisende gå mellom Tinghuset og Jernbanetorget.

Butikker kan holde åpent mens arbeidet pågår, men fremkommeligheten vil bli dårligere i anleggsperioden. For oppdatert reiseinformasjon, se Ruter-appen.

Stortorvet trikkestopp er ute av drift frem til slutten av juni.
En sporveksel sammen med 70 meter trikkespor skal skiftes på Stortorvet.

– Alt går som planlagt

I Oslo har trikken omtrent 250 sporveksler. Disse må vedlikeholdes og noen må også skiftes ut. Det mest hensiktsmessige er at arbeidene gjøres når det meste av snøen er borte, og våren er i anmarsj, skriver Sporveien på sine hjemmesider. 

Trikkeholdeplassen Heimdalsgata på Sofienberg/Tøyen, i retning Carl Berner, er også stengt i disse dager, og åpner søndag 23. juni. Her skal det arbeides med bolting av spor.

– Arbeidene startet opp etter påske og vi planlegger å ferdigstille før juni er omme. Så langt går alt som planlagt, skriver Sporveien. 

Powered by Labrador CMS