– Det er 16 år siden sist Oslo fikk en stor varig nedgang i prisen på månedskort. Da var det også Venstre som sørget for det, sier Marit Kristine Vea (V).

Setter ned prisen på Ruters månedskort

Den nye prisen, og datoen for prisjusteringen er klar. 

Publisert

Byrådet setter ned prisen på månedskort med Ruter ned med 150 kroner fra 1. september. Den nye prisen blir 747 kroner.

Dette er første del av Venstres valgløfte om billigere månedskort, skriver Aftenposten.

For studenter reduseres prisen fra 537 til 448 kroner, og for honnørreisende går prisen ned fra 449 til 374 kroner. Prisen på enkeltbilletter vil ikke bli endret.

– Stort skritt

Ifølge byrådserklæringen til det borgerlige byrådet som tok over Oslo i fjor høst, er målet å redusere prisen på månedskort til 499 kroner i løpet av valgperioden.

– Vi har tatt et stort skritt for å innfri valgløftet vårt. Det er 16 år siden sist Oslo fikk en stor varig nedgang i prisen på månedskort. Da var det også Venstre som sørget for det, sier samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V). 

MDG: – Bakvendt

MDG sier det er flott at månedskort blir billigere, men mener det er bakvendt at Høyre og Venstre samtidig har økt prisen på andre kollektivreiser.

– Vinninga går opp i spinninga. Særlig fordi dette kommer på toppen av usosial politikk som økt pris på badene og avvikling av gratis skolemat, sier MDGs gruppeleder i Oslo, Sirin Stav.

Powered by Labrador CMS