— Hundene på St. Hanshaugen fortjener et sted å løpe fritt

— En hundepark i Stensparken vil tillate hundene å løpe fritt og bruke opp energien, så raskt de fire beina bærer dem, skriver Maiken Prestmo, bydelsutvalg- og bystyrekandidat for Oslo Høyre.

Publisert

I Oslo er det cirka 3000 hunder. Mange fikk sitt hjem under korona. Men noe av det beste jeg vet er å se glade, snille og trygge hunder

Noe av det som hjelper en hund med å bli trygg, er å møte andre hunder. Det er ikke alltid like lett i en hektisk hverdag, og kanskje kjenner du ingen andre som har hund.

St. Hanshaugen Høyre har tidligere jobbet hardt for å få på plass en hundepark i Stensparken til glede for alle hundeeiere i bydelen. Kanskje noen til og med vil komme langveisfra?

Ingen friområder for hundene

På St. Hanshaugen har vi hovedsakelig flotte bygårder og leiligheter, av og til ser vi en enebolig her og der. Noen bygårder har gjerne en liten hageflekk for det estetiske, ikke til direkte bruk hvor hunder kan løpe fritt i hagen.

En hundepark vil tillate hundene å løpe fritt, så raskt de fire beina bærer dem. Hundene får bruke energien sin og være mer rolige når de kommer tilbake til leiligheten sin.

Dette kan medføre mindre bjeffing og andre dårlige uvaner, noe flere og flere hunder har enten de er hjemme i en «liten» leilighet eller i bånd på tur med eieren.

Skaper trygghet

En hundepark vil i stor grad sørge for at det «alltid» er noen der. Et par ekstra øyne eller ti. Som kan følge med hvis noe går galt.

«It takes a village» er noe man sier om det å oppdra barn. Det er også noe jeg vil si passer om det å sørge for at bydelen vår er trygg og ryddig for barn og voksne å ferdes i.

Som da det brant i Stensparken onsdagskvelden 19. april. Kanskje var det et uhell som kunne blitt avverget tidligere dersom noen var til stede?

Noen ekstra par øyner

Jeg grillet i Stensparken med noen venner for et par somre siden. Da var det noen som hadde lagt en engangsgrill i en av søppelcontainerne. Vedkommende trodde sikkert at grillen var slukket og at det var greit å kaste den, men søppelcontaineren tok fyr.

Det kom flere mennesker bort til søpla da det begynte å ryke. Da jeg selv ringte brannvakta, ble jeg fortalt at flere andre hadde ringt inn og varslet. Kort tid etter kom brannvesenet (uten sirener) og overvåket søppelkassen og passet på at ingen ble skadet.

Her var det mange øyne som fulgte med. Det er ikke sikkert det hadde blitt en katastrofe dersom brannvesenet ikke hadde kommet, men det var trygt. Og den tryggheten tror jeg vi kan få flere steder ved å åpne en hundepark.

Ikke bare er det godt for hundene og hundeeierne, men det er noen ekstra par øyner som kan ta vare på vårt felles gode her i bydelen vår.

Powered by Labrador CMS