Stedet fikk i sin tid tilnavnet «Petrograd». Ser du hvor det er?

Oslo-quizen 29: Visste du dette om byen vår?

Hvor godt kjenner du byen vår? Vi er kommet frem til den 29. utgaven av VårtOslos by-quiz. Test deg selv!

Publisert

Spørsmål: 

1. Det begynner å bli noen år siden Vålerenga spilte sine hjemmekamper på Ullevål stadion. I hvilket år gikk klubben over til å spille kamper på Intility Arena?

2. I Tollbugata 2 står det en kjent bygning som ble påbegynt i 1827, og fredet av Riksantikvaren i 1927. Hvilket bygg?

3. Dette «huset» lå i Storgata 33 og stod ferdig i 1741 som tvangsarbeidsanstalt for løsgjengere og arbeidsføre fattige, før det etter hvert gikk over til å være fengsel. Hovedbygningen ble revet i 1938. Hvilket hus skal vi fram til?

4. På 1920-tallet bodde det så mange kommunister i området at stedet fikk tilnavnet «Petrograd». Den kjente barnebokforfatteren Thorbjørn Egner vokste også opp her. Hvilket område i Oslo skal vi fram til?

5. Hva heter gründeren som står bak Oslo-steder som Bar Boca, Villa Paradiso, Smelteverket, Night Hawk Diner, samt restaureringen av Frogner kino?

6. Ranger disse kinoene fra eldst til yngst. Saga, Klingenberg, Colosseum, Frogner kino.

7. Oslo Pretenders ble etablert i 1991 og er en av Norges mest suksessrike klubber innen ballsport. Hvilken ballsport bedriver de?

Fra tiden da Ullevaal stadion var Vålerengas hjemmebane, og som blant annet rommet en 4-1-seier over Stabæk i cupfinalen.

Svar: 

1. I 2017.

2. Børsen.

3. Christiana tukthus (opprinnelig Tugt- og Manufacturhuset, senere Christiania Tugthus og Landsfængsel for kvinder).

4. Kampen.

5. Jan Vardøen.

6. Frogner kino (1926), Colosseum (1928), Saga (1934), Klingenberg (1938).

7. Baseball. Ifølge egne nettsider kan Oslo Pretendes skilte med 42 titler, noe som dermed gjør de til Norges nest mestvinnende klubb innen ballsport. I tillegg til baseball, har de også lag innen basketball, softball og diskgolf.

Powered by Labrador CMS