Med t-banen som fremkomstmiddel kommer man seg rundt omkring i Oslo - i dette tilfellet Mortensrud. Vet du hvor mange stasjoner som finnes?

Oslo-quizen 28: Visste du dette om byen vår?

Hvor godt kjenner du byen vår? Vi er kommet frem til den 28. utgaven av VårtOslos by-quiz. Test deg selv!

Publisert

Spørsmål:

1. Hva heter det lille kjøpesenteret nederst i Karl Johans gate?

2. Og hva heter kjøpesenteret som holder til helt øverst i Karl Johans gate?

3. Hvor mange T-banestasjoner kan du ta banen til eller fra i dag? 61, 81, 101 eller 111?

4. Knut Skansen gikk nylig av som direktør for Deichman, og går over til jobben som direktør for en annen viktig kulturinstitusjon i Oslo. Hvilken?

5. I Åkebergveien på Grønland finner du en bygning som ved åpningen i 1995 var den første av sitt slag i Norge. Hvilket bygg er det snakk om?

6. Nasjonalmuseet og Hasle Tre (Redd Barna-huset) var to av tre kandidater i finalen til å vinne årets utgave av Oslo bys arkitekturpris, men det var ingen av disse som endte opp med å vinne. Hvilket prosjekt vant prisen?

7. Om du har lyst til å kjøpe deg en bok eller tre, kan du dra til Thereses gate 44. Der finner du en butikk som i år feirer 30 år som uavhengig bokhandel. Hva heter den?

Hovinbekken
Prosjektet vant nylig årets utgave av Oslo bys arkitekturpris.

Svar:

1. Arkaden.

2. Paleet.

3. 101.

4. Oslo-Filharmonien.

5. En moské. Central Jam-e-Mosque var den første i Norge som ble bygget som moské fra grunnen av, og ble i sin tid tegnet av arkitekten Eigil Wæhle.

6. Det var Hovinbekken som stakk av med Oslo bys arkitekturpris for 2023. Du kan lese mer om både prosjektet og begrunnelsen for prisen her.

7. Bislet Bok. I 2011 ble bokhandelen kåret til Norges beste.

Powered by Labrador CMS