Skikkelig sprengkulde ser ut til å innlede 2024 i Oslo.

Sprengkulde i vente: Varsler under 20 kuldegrader i Oslo til uka

Det kan bli en iskald start på nyåret i hovedstaden.

Publisert

– Det er fortsatt litt usikkerhet rundt hvor kaldt det vil bli, men det som er sikkert er at vi går en kuldeperiode i møte, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til VårtOslo torsdag.

«Slår dagens prognoser til blir det minusgrader i nesten hele landet på nyåret. De laveste temperaturene finner vi i indre strøk på Østlandet og på Finnmarksvidda som venter temperaturer ned mot -30 til -40 grader», meldte Meteorologene, som er Meteorologisk institutts X-konto, tidligere samme formiddag.

Langtidsvarselet for Oslo på Yr.no viser at det er kalde dager i vente i hovedstaden. Om ganske nøyaktig en uke, fra torsdag av, kan det nemlig blir skikkelig kaldt.

22 foreløpig laveste

Torsdag 4. januar er 20 minusgrader spådd som laveste temperatur i Oslo, ifølge langtidsvarselet.

De to påfølgende dagene ligger temperaturen på henholdsvis 22 og 19 kuldegrader på sitt kaldeste.

– Jeg er usikker på når vi sist hadde så kalde temperaturer som vi nå venter å få over nyttår her i byen, men det er i hvert fall mer enn ett år siden, fastslår Moxnes. 

– Det er mye som tyder på at klarværet som ventes og det faktum at sola ikke varmer veldig om dagen, vil gjøre at det kan føles spesielt kaldt, legger meteorologen til.

– Unormalt kalde måneder bak oss

– Vi har to unormalt kalde måneder bak oss nå, men det er vanskelig å si om dette har noe med klimaendringene å gjøre, sier Moxnes. 

– Slik det ser ut vil vi nok framover på grunn av endringene i verdensklimaet få færre perioder med ekstremkulde i årene framover, avslutter hun.





Powered by Labrador CMS