byttebod
På Sandaker senter blir det nå mulig å sette fra deg en blomsterpotte du ikke bruker og hente noen tegneserier andre ikke lenger trenger. Foto: Jürgen Breiter

Lokal initiativtaker har fått opp en byttebod på Sandaker Senter

Bytteboden gjør det mulig for deg å levere ting du ikke trenger mer. Andre kan se om de finner noe de har bruk for. Fra i dag er den åpen.

VårtOslo Julekalender

Boden er cirka 1,5 kvadratmeter stor og et bidrag til delingskulturen. Bytteboden står utenfor Deichman bibliotek Torshov på Sandaker Senter og er åpen for alle i bibliotekets åpningstider. Allerede ligger det flere fine ting der.

– Som bruker av biblioteket og bytteboden er du med på å formidle delingskultur og bærekraftig handel i hverdagen. Det er bra for miljøet og gleder dine medmennesker, sier initiativtaker og kurator for bærekraftig byliv, Jürgen Breiter.

byttebod ved Sandaker senter
Ansvarlige for den nye bytteboden: Stine Laukvik, fra Deichman Torshov, Jürgen Breiter, kurator for bærekraftig byliv og Pauline Johansen, senterleder Sandaker Senter.

Grønt ansvar

Også selve boden er laget i gjenbruksmaterialer. Fra før står det også en byttebod utenfor samfunnshuset på Sagene. Og på Sandaker senter er det mulig å låne verktøy på Deichman. Bytteboden er et samarbeid mellom Jürgen Breiter, Deichman Torshov, Aktivitetshuset Torshovdalen og støttet av OBOS.

– OBOS ønsker å ta grønt ansvar på våre kjøpesentre. Byttebod er et av de positive tiltakene vi nå har gitt støtte til, forteller Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS, i en pressemelding.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer