Galgeberg park
Slik ser utemøblene ut i den lille kommunale parkflekken på Galgeberg. Også lekeapparatene er i ferd med å råtne opp. I årevis har kommunen latt både grøntområdet, lekeapparater og utemøbler forfalle. Foto: Runar Blekken

Lekeapparater i kommunal park på Galgeberg råtner og grøntområder gror igjen

I tre år har Oslo kommune latt parken på Galgeberg forfalle. — Jeg har ringt rundt for å finne ut hvem som egentlig har ansvaret. Men i kommunen blir jeg bare satt hit og dit, forteller Maiken Marstrander som bor i nabolaget.

På Galgeberg ligger en liten grønn, kommunal lomme på et drøyt mål. Men for tre år siden sluttet Oslo kommune å holde orden på parkflekken. Nå klarer ingen å si hvem som har ansvaret.

— For tre år siden hendte det ofte at vi stanset der med sønnen vår for å ta en pust i bakken på vei hjem fra barnehagen. Men nå er det overgrodd og lekeapparatene råtner. Folk kaster søppel, og parkflekken er ikke egnet for rekreasjon lenger, sier Maiken Marstrander til VårtOslo.

Barnehagene blir vedlikeholdt av kommunen

VårtOslo har forsøkt å finne ut av hvem i kommunen som har ansvaret. Men det er uklart om det er bydelen, eller om det er kan være det kommunale foretaket Omsorgsbygg. Eller om det er en annen etat. Uansett ligger det to kommunale barnehager, Munkenga og Åkerberg, med tilstøtende uteområder ved den lille parkflekken på omlag ett mål rett ved Galgeberg.

Galgeberg park
Tidligere ble gresset slått og lekeapparatene i den lille parken vedlikeholdt. Men for tre år siden sluttet Oslo kommune å holde orden i den kommunale parkflekken på østkanten. Foto: Runar Blekken

De to kommunale barnehagene har godt vedlikeholdte utemoråder. Men nærmest i flukt med barnehagene flyter det av søppel og den grønne lungen i bydel Gamle Oslo er i ferd med å gro igjen. På Faceobook-gruppen Felles løft for Schweigaardsgate stilte Maiken Marstrander spørsmål om noen hadde informasjon om hvem som er ansvarlig.

Utrygt for barn å leke i parken

Så langt har diskusjonen i Facebook-gruppen med 1.900 medlemmer ført til en lang tråd. Men ingen er blitt særlig klokere.

Park Galgeberg
Mens parkflekken gror igjen står de dårlig vedlikeholdte lekeapparatene tomme. Foto: Runar Blekken

Det foreligger mange kommunale oppgraderingsplaner for nærliggende områder til den lille Galgeberg-parken. Men dette er planer som ligger langt frem i tid. I mellomtiden fortsetter utemøbler og lekeapparater å råtne opp, og området gror igjen.

VårtOslo vet at ansatte i Munkenga barnehage fra tid til annen rydder søppel også utenfor barnehagens område. Men slik parkflekken ser ut nå er det utrygt både for barnehageungene og andre barn å bruke lekeapparatene i den kommunale parken.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer