Vålerenga ishockeys kaptein på plass mellom seteradene i nye Jordal Amfi
Vålerenga ishockeys kaptein på plass mellom seteradene i nye Jordal Amfi

Vålerengas kaptein, Tobias Lindström, om sesongen som plutselig sluttet

Vi skulle snakke om den beinharde serien der Vålerenga tok en sensasjonell bronse. Om at laget kunne gå langt i årets NM. Men idet vi rusler til nye Jordal amfi, tikker det inn en Twitter-melding om at resten av sesongen er avlyst på grunn av korona.

Publisert

— Det var jo ingen bombe at det ble avlyst nå, men det er likevel en merkelig følelse sier Tobias "Tobbe" Lindström (31) idet vi går inn i den nye arenaen. Vi var jo skikkelig på gang nå, om vi velger å glemme Grüner-kampen, smiler han.

Inne i hallen begynner det virkelig å ligne på nye. Det er ikke vanskelig å se for seg hvilket trykk det blir her inne med 5500 gale ishockeyfans på tribunen.

Vi har med oss Kristina Bødal, prosjektleder i Kultur - og Idrettsbygg som guide. Dette er fortsatt en byggeplass. Tobbe spør henne om hun vet når de kan få gjennomført første istrening her inne. Han er sugen på å komme i gang.

Bødal smiler og sier at det har hun ikke oversikt over, men forsikrer om at prosjektet er i rute.

Seriebronse mot alle odds

Tilbake i ungdomshallen, fortsetter vi praten. VårtOslos utsendte slenger ut en påstand om at årets seriebronse er en større prestasjon en fjorårets gull. VIF-kapteinen er helt enig.

– Da skadene sto på som verst, var vi nede i ni seniorspillere på treningene. Da blir kvaliteten på treningene deretter. Vi har spilt flere kamper med tre seniorbacker enn med seks. Nøkkelspillere ble borte. Ja, det var en sjukt bra prestasjon å ta den tredjeplassen, fastslår Tobbe.

Tobias Lindtröm trives best i nærheten av motstandernes mål
Tobias Lindtröm trives best i nærheten av motstandernes mål

Han forteller at det aldri var dårlig stemning i gruppa, selv ikke når de var helt nede på stålet. Laget har holdt sammen hele tiden. Det var bare å telle opp friske spillere før hver kamp. Ta en match av gangen som det heter.

Samtidig innrømmer elitespilleren at det slet på spillerne, og at noen spilte opp mot 30 minutter per kamp. Kalle Ekelund mest av alle.

Hadde noe på gang nå

De som har fulgt med laget har fått med seg at formkurven steg etter jul. Skadde spillere kom tilbake, og laget ble forsterket med kjente og ukjente fjes. Sånn sett er det veldig synd at sesongen plutselig er over.

Tobbe vil ikke spekulere i verken medaljer eller en eventuell kongepokal, men er tydelig på at dette kunne ha gått langt.

– Men verken jeg eller de andre på laget noen problemer med å forstå hvorfor resten av sesongen er avlyst. Dette er bare ishockey, det er mye annet i livet som betyr mer, sier mannen, som nok engang stakk av med gullhjelmen (som den største poengsankeren) i laget.

Hockeyprofilen klarer likevel å se et lyspunkt med sesongavslutningen: Det blir ikke noen flere kamper i Furuset Forum! Samtidig innrømmer han at den utskjelte hallen øst i byen har vært et bra sted for laget. En festning hvor det har vært vrient for bortelag å få med seg noe hjem.

Hva med VM?

Hva som skjer fremover nå, er ikke helt avklart. Det blir selvfølgelig treninger. VårtOslo snakket med trener Roy Johansen tidligere på dagen, og han lovet knallhard trening frem til påskeferien. Og etter påske skal det fortsette med enda mer. – Det overrasker meg ikke at Roy sa det, sier Lindström og ler.

Vålerengakapteinen gleder seg stort til å komme på is på Jordal igjen
Vålerengakapteinen gleder seg stort til å komme på is på Jordal igjen

Vålerenga-kapteinen er en av tre-fire spillere på laget som er aktuelle for ishockey-VM senere i år. Nærmere bestemt i Sveits med start 8. mai.

Foreløpig har ingen hørt noe om endringer, men de fleste er usikre på om det blir noe av. Dame-VM er allerede avlyst, og hver dag som går, blir ulike idrettsarrangement over hele verden enten avlyst eller går for tomme tribuner.

– Det han gått rykter om at det skal flyttes til Sotsji i Russland, men jeg vet ikke hva jeg skal tro, sier han. Vi får vel svar om ikke altfor lenge.

Hjem til Jordal

Etter forsinkelse på forsinkelse begynner det endelig å nærme seg tiden da pucken igjen kan droppes på Jordal Amfi. Hjemme. – Det skal bli så utrolig kul å endelig komme tilbake til Jordal, sier goalgetteren.

Området er hjemme på flere måter for Tobbe. Han og kona har bodd på Vålerenga i endel år nå, og stortrives der. En bra miks av folk bryr seg om stedet de bor. Vålerenga-kapteinen har tre år igjen av kontrakten med Enga og utelukker ikke å forlenge den, dersom alt ligger til rette.

3-2 seieren mot erkerival Storhamar ble siste kamp i Furuset Forum
3-2 seieren mot erkerival Storhamar ble siste kamp i Furuset Forum

Trenger ikke mange forsterkninger

Hva med neste sesong? Fansen krever at "Bøtta" (kongepokalen) skal hjem til Jordal. Tobias Lindström mener at laget egentlig er ganske sterkt.

– Når spillere som Axel Eidstedt og Daniel Sørvik er tilbake, tror jeg vi skal klare oss bra i GET-ligaen, sier han. Skal jeg be om noe, må det være en spiller eller to som har avslutter-egenskaper. Sånn at vi kan avgjøre kampene litt tidligere. Vi spilte mange jevne kamper i år, noen vant vi, andre tapte vi.

Kapteinen påpeker også at det er en annen ulempe med avlysningen av sluttspillet: De nye spillerne får ikke fikk vist frem hvordan de klarer seg i et sluttspill.

– Det er jo noe helt annet enn å spille seriekamper, sier hockeyeneren fra Vålerenga. – Mer intenst. Men det er ikke mye vi får gjort med det nå...

Powered by Labrador CMS