Leder for Frelsesarmeens Slumstasjon, Irene Mathisen, forteller at flere enn før oppsøker Oslo slumstasjon for å hente mat.

Flere enn før søker hjelp på Oslo slumstasjon: — Dette er folk som aldri har bedt om hjelp før

Flere oslofolk enn før sliter med å få pengene til å strekke til, og Oslo slumstasjon merker stor pågang. — Terskelen inn hit er høy for mange, sier slumstasjonleder Irene Mathisen.

Publisert

Frelsesarmeen melder om at antallet som søker hjelp på slumstasjonen er blitt doblet de siste to månedene. Frelsesarmeen har ikke mulighet til å bistå alle, skriver Vårt Land.

— Det er flere som ringer og ber om hjelp til å finne gratis aktiviteter for barna. Dette er folk som aldri har bedt om hjelp før, og de opplever det sårt å be om hjelp. Terskelen inn til Oslo slumstasjon er for mange høy, sier leder Irene Mathisen ved Oslo slumstasjon sier til avisa.

— Vi vet ikke hvor mange som trenger mat

Ifølge Mathisen er det nå flere som trår over den terskelen. Men Mathisen er redd mørketallene er høye, for mange våger ikke å be om en håndsrekning.

– Vi kjører rundt med mat i bydeler i Oslo. Dette gis til noen som ikke klarer å komme til oss for å hente den. Men vi veit ikke hvor mange som sitter hjemme og trenger mat.

Slumstasjonen får maten de deler ut fra Matsentralen Norge. De samler inn overskuddsmat fra matbransjen, som så blir distribuert til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte.

Matsentralen har ikke nok mat

Til tross for at Matsentralen har redda 5.000 tonn mat hittil i år, er det ikke nok. Det forteller daglig leder Per Christian Rålm.

— Vi får høre at det er en del ting som tyder på at flere sliter med å få endene til å møtes. Tilbakemeldingene vi får fra de vi gir mat til er at de ønsker mer. De sier rett og slett at de ikke har nok mat, sier Rålm til Vårt Land.

Irene Mathisen i Frelsesarmeen forteller at flere av de som kommer til Frelsesarmeen opplever at avstanden mellom utgifter og inntekter øker. Regningene vokser dem over hodet.

— Vi er veldig glade for å hjelpe, men det er trist at samfunnet er slik at folk må komme hit for å få hjelp, sier hun.

Powered by Labrador CMS