OSLO 20180629.Kari Frey Solvik leder seksjon for narkotikaanalyse i Kripos viser frem deler av beslaget av Cannabis politiet har gjort de siste ukene. Kripos har beslaglagt 600 - 700 kilo cannabis på Østlandet de siste to ukene og ni personer er pågrepet. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Kari Frey Solvik i Kripos viser frem cannabis-beslag politiet har gjort.

Oslo er kokainhovedstaden i landet

Ikke bare er det i Oslo de største kokainbeslagene skjer, det er også dobbelt så mange beslag av kokain her i byen som noe annet sted i landet.

Publisert

Kripos er akkurat ute med «Narkotikastatistikk første halvår 2023». Den viser at antallet kokainbeslag er flere enn noen gang tidligere. Tre rekordstore beslag på henholdsvis 803 kg, 712 kg og 150 kg i Bama bananesker sørger også for at kokain utgjør den største andelen av narkotikabeslag.

Nasjonalt er det gjennomført 995 beslag av kokain. En tredel av disse, nøyaktig 318, av disse er gjort i Oslo.

Beslaglagte mengder kokain er flere titalls ganger større enn normalt. Styrkegraden er svært høy både i små og store beslag.

Oslo 20230331. Over 800 kg kokain ble funnet i fruktkasser på et Bama-lager i Oslo denne uken. Funnet ble gjort etter tips fra tollere i Tyskland. Dette er norgeshistoriens største kokainbeslag.
Oslo har ikke bare store beslag av kokain, men også mange. Men også mye heroin blir beslaglagt.

Størst også på heroin

– Antall beslag er også høyere enn noen gang tidligere. Sammenlignet med fjoråret er det over 30 prosent flere kokainbeslag i 2023, sier leder for seksjon for narkotikaanalyse ved Kripos, Kari Frey Solvik.

Også når det gjelder heroin ligger Oslo suverent på topp i antallet beslag, mens når det gjelder MDMA og anabole steroider, marihuana og amfetamin kommer Øst politidistrikt på topp.

Også når det gjelder benzo-diasepiner og GHB/GBL ligger Oslo dessverre på toppen av statistikken i landet.

Økning etter flere år med nedgang

Etter mange år med saksnedgang, har det vært en økning i antall narkotikasaker i 2023. Det er imidlertid for tidlig å si om dette er tilfeldig variasjon eller om det representerer et trendskifte, sier Frey Solvik.

Kripos’ narkotikastatistikk er en total nasjonal statistikk som inneholder både toll- og politibeslag.

Powered by Labrador CMS