Stovnertårnet er 15 meter høyt og 260 meter langt. Foto: Bymiljøetaten

Fra i dag kan du spasere i tretoppene på Stovner – i et nytt, 260 meter langt utsiktstårn

Publisert

Groruddalssatsingen har finansiert et nytt utsiktstårn til 24 millioner kroner på Stovner, med gangveier, rasteplasser og utsikt helt til Oslofjorden.

I morgen kveld åpner et nytt utsiktstårn på Stovner. Tårnet har en 260 meter lang gangbane, som slynger seg 15 meter opp mellom tretoppene, og ligger i skogholtet like ved Stovner senter. Tårnet har også belysning, slik at det skal synes på kvelden.

Slik ser det nye Stovnertårnet ut. Foto: Roy Tjomsland

Urbant friluftsliv

— Groruddalssatsingen har ført til en transformasjon av Stovner sentrumsområde. Sammen med Fossumparken foran Stovner senter og aktivitetsparken Jesperudjordet gir Stovnertårnet nye og spennende muligheter for urbant friluftsliv. Opplevelsen og utsikten fra tårnet er unik i seg selv, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen.

Tårnet er tegnet av LINK Landskap, og ligger i et område med mange kulturminner. Oldtidsveien går forbi tårnet, og i berget nedenfor finnes det skålgroper fra bronsealderens gårdssamfunn.

— Parallelt med bygging av tårnet er det i samarbeid med Byantikvaren utviklet et opplegg for læring om Oslo fra istid til i dag, sier Marcussen.

Utsiktspunkt på Stovnertårnet. Foto: Roy Tjomsland

Oslo kommune og staten startet Groruddalssatsingen i 2007, som har blitt forlenget til 2026. Satsingen skal bidra til varige forbedringer av tjenester og nærmiljøkvaliteter i områder i Groruddalen der behovene er størst.

Målet er å få flere beboere i disse områdene til å bli økonomisk selvstendige og aktivt deltakende i lokalsamfunn og storsamfunn.

Vil tydeliggjøre den spektakulære utsikten

Ideen er at å gå på tårnet skal være som å ta en spasertur opp i lufta, og publikum kan gå eller rulle opp gangveier og stoppe ved rasteplasser. Fra toppen kan man se helt ned til Oslofjorden.

— Stovner og Holmenkollen har begge spektakulær utsikt over byen, sier leder av bydelsutvalget, Rashid Nawaz

— Gjennom tårnet tydeliggjør vi dette for hele hovedstaden og skaper en lokal attraksjon som jeg håper bringer barn, eldre og alle nysgjerrige til Stovner for å se hvor flott det er her.

Se flere bilder av det nyt utsiktstårnet:

Stovnertårnet med utsikt. Foto: Roy Tjomsland
Utsiktspunkt. Foto: Roy Tjomsland
Stovnertårnet. Foto: Roy Tjomsland
Powered by Labrador CMS