Storhamars Patrick Thoresen (til h.) og Vålerengas Magnus Brekke Henriksen i slåsskamp i november i fjor. Det blir nok noen nappetak også fremover. Men hva skal hockeyserien hete?

Overblikket: Get slutter å sponse ishockeyligaen. Hva skal den stygge andungen hete?

— Alle kjenner vel eventyret om den stygge lille andungen? Moren og noen nyklekkede nusselige andunger har en stygg en blant seg. Men når den stygge andungen vokser til viser det seg at den er en nydelig svane.

Publisert

Jeg for min del liker svaner jeg altså, bare de holder seg 200 meter unna. Nært er jeg er livredd svaner. De har en lang robust hals, og i enden et steinhardt og skarpt nebb. Kjappe og spenstige føtter har de, og et vingespenn som gir meg mareritt.

Et kompakt flyvende, flaksende og løpende våpen.

Sånn er det kanskje med norsk ishockey nu til dags også. Eller, man er ikke helt på svanestadiet ennå, man er på vei, men så fikk vi et skudd for baugen.

— Eliteserien er opptatt

Telefoni- og bredbåndselskapet Get, eid av Telia, fornyet ikke avtalen som gjorde at vår øverste divisjon i en haug av år het Get-ligaen. Så står man tilsynelatende der og er i en slags identitetskrise. I hvert fall i skrivende stund uten noen samarbeidspartner som vil leie liganavnet.

Men nå må ligaen altså ha et navn frem til en eventuelt ny partner er på plass.

Storhamars hovedtrener Fredrik Söderström (t.h) og assistenttrener Jeff Jakobs auksjonerte bort rosa blazere med Get-logo under Rosa sløyfe-aksjon.

«Eliteserien» er opptatt og oppbrukt. Da Norsk Tipping og Norges Fotballforbund (NFF) dro ut proppen for «Tippeligaen» skiftet NFF navn på herligheten.

«Eliteserien» er altså navnet på øverste divisjon i fotball for herrer. Noe med «Norsk Tipping» er også brukt opp, der har NFF latt Norsk Tipping være på shopping nede i divisjons-systemet i fotball, 3. divisjon heter «Norsk Tipping-ligaen».

— Toppserien er også opptatt

NFF har latt damenes øverste divisjon ha et sponsorfritt navn også. «Toppserien» heter den. Damefotball er i vinden, og jeg blir ikke overrasket om «Toppserien» plutselig heter noe kommersielt.

Om det er aktuelt tipper jeg Norsk Tipping (DOH!), ellers tenker jeg NFF er avventende til den rette dukker opp. En tung og seriøs aktør innen sitt felt som vil være med langsiktig.

Ok.

Hva med «1. divisjon» da? Neppe. Spillerne i 1. divisjon ville kanskje blitt litt sure over å bli flyttet til 2. divisjon fordi 1.divisjon er så innarbeidet som nest øverste nivå i Norge, og høres pent ut.

— Har hermet etter svenskene lenge nok

Det er spekulasjoner, men et reelt alternativ inntil man eventuelt har en samarbeidspartner på plass.

Hva med «Oddsen-ligaen» da? Det ser ut til å være ledig. Vel, det er lite sannsynlig at Norsk Tipping vil hoppe i seng med den stygge andungen. Til det er det for mye ræl i norsk ishockey fortsatt.

Jeg skal ikke gå i detalj på det, ikke male det ut, men fakta er at norsk ishockey fortsatt bærer litt preg av å for ikke så alt for lenge siden ha vært en bakgårdsidrett.

Hva med «Norske hockeyligaen»? Svenskenes SHL er jo det navnet. Jeg synes det høres tamt ut. Bygones! Vi har hermet etter svenskene lenge nok.

— Mye penger i forsikring

«DNB-ligaen» da? Selvfølgelig ikke. «DNB-ligaen» kan ikke spilles i DNB Arena. Hos laget som truet med å trekke seg kommende sesong hvis de ikke fikk spille for fullt hus kan kaste seg selv på bålet. Det kan de for så vidt gjøre uansett.

Usj!

«Telenor-ligaen»? Bygones før den kan bli vurdert den også den. E-sports. Selv Vålerenga har involvert seg i fenomenet E-sports gjennom, av mangel på noe bedre ord spillgruppa Nordavind. Fra sist mai skiftet Telenor-ligaen navn til «Telia-ligaen», men da er begge de to navnene modne for dynga i vår sammenheng.

Hva med «Gjensidige-ligaen»? Mye penger i forsikring. De hadde også et slagord før (enda?) som var noe i retning av at «Tiden går, Gjensidige består». Synes det har litt schwung over seg. Gamle penger, vi tar det også vi, vi tar alt vi får!

«Aker-ligaen»? Røkke. Molde. Nok sagt.

«BMW-ligaen». Gamle penger der også. Tysk kvalitet. Rå kraft. Konkurrerer med «Gjensidige-ligaen». Klar toer.

På tredjeplass vil jeg ha Huawei. Jeg blåser i om Kina overvåker trusene mine, jeg vil ha pengene. De har MYE penger. Og så eier de 5G-nettet vårt er jeg blitt fortalt, tinnfolie-hatter skal være nytteløst.

— Vålerenga Reindeers?

Da har vi tre eksellente forslag. Jeg har flere på lager, men tenker at jeg ikke skal ta fra leseren gleden over å kunne involvere seg selv litt.

Og mens vi er inne i en slags navnedebatt; jeg har ikke gitt opp å få en dyremaskot knytta til Vålerenga. Det er litt i vinden har jeg skjønt. Kanskje litt motvind? Favoritten er Vålerenga Reindeers.

Har ikke alle fylker reinsdyr da? Vålerenga, hele Norges lag!

Kjør debatt!

Og så har jeg en mistanke om at Vålerengas nyslåtte styreleder, Jan Tore Kjær på et eller annet plan kommer til å bli involvert i valget av samarbeidspartner og navn. Ligaens altså.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere Overblikk her.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS