Ordfører Marianne Borgen og tidligere leder i Tøyen Sportsklubb, Karianne Hjallen, på den glade dagen. Foto: Thor Langfeldt

Den midlertidige flerbrukshallen på Tøyen er åpnet

– Tøyen er best, svarte barna, da ordfører Marianne Borgen åpnet den nye midlertidige hallen på Sirkustomten ved Munchmuseet.

Publisert

Tøyen midlertidig flerbrukshall er bygget som en del av områdeløftet for Tøyen. Hallen er midlertidig og skal ivareta behovet for flerbrukshall i området frem til det kombinerte Tøyenbadet og den nye flerbrukshallen står klart i 2023.

Flerbrukshallen er en teltkonstruksjon og har et bruksareal på ca. 1700 kvadratmeter. Den inneholder baner for håndball, innebandy, basket, volleyball og badminton. Hallen har også to komplette garderobeanlegg for 30 aktive utøvere, samt mulighet for enkel servering i kioskløsning.

Video: Thor Langfeldt

Vært et savn

Yngve Eriksen Holm er oppvokst og bor i bydel Gamle Oslo og har også barn som er aktive i idrettsmiljøet på Tøyen. Han påpeker at det lenge har vært på tide med en flerbrukshall.

– Sønnen min og vennene hans har lenge savnet en slik type hall. Tilbudene når det kommer til idrett har ikke akkurat vært gode her, sammenlignet med andre steder. En slik hall vil forbedre miljøet her på Tøyen betraktelig, forteller Holm til Norgesnytt.

En gledens dag for barna på Tøyen, som endelig har fått sin egen idrettshall. Området er i ferd med å få et løft. Foto: Thor Langfeldt

Han mener mangelen på en flerbrukshall har gjort det vanskelig å oppnå et godt idrettsmiljø.

Les også: NRK-serien Sjuende viser hvordan det å være jente på tolv og bo på Tøyen

– Få ting er like inkluderende som idrett. En flerbrukshall vil samle idrettsmiljøet og bidra til at barn og ungdom vil oppleve Tøyen som et fint sted å bo. Det blir lettere for barn og ungdommer å få venner og å utvikle seg sportslig, sier Holm.

Håper på nok halltid

Ifølge Sindre Andresen, daglig leder for Tøyen Sportsklubb, har bydel Gamle Oslo få møteplasser og få tilgjengelige fritidstilbud. I tillegg kan foreldrenes økonomi være et hinder for at flere barn og ungdommer er aktive i idrettsmiljøet på Tøyen.

Nedslagsfeltet til flerbrukshallen er ikke bare Tøyen, men også Grünerløkka bydel. Det gjør Andresen litt bekymret.

– Vi håper det blir avsatt nok tid slik at vi kan utvide vårt tilbud og ha så mye «åpen hall» som mulig for alle aldersgrupper, sier Andresen, til Norgesnytt.

Daglig leder i Tøyen Sportsklubb, Sindre Andresen, er opptatt av at det lokale idrettslaget får nok halltid til å gi barna på Tøyen et godt tilbud.
Tøyen midlertidig flerbrukshall åpnet
Tøyen midlertidig flerbrukshall åpnet
Tøyen midlertidig flerbrukshall åpnet
Tøyen midlertidig flerbrukshall åpnet
Tøyen midlertidig flerbrukshall åpnet
Tøyen midlertidig flerbrukshall åpnet
Powered by Labrador CMS