� Det var åpenbart en stor utrykning med mange ambulanser og politibilder ute. Det kan folk bli urolige av, sier NRKs krimkommentator Olav Rønneberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Krimkommentator kritisk til politiet etter drapsforsøk på Oslo S

NRKs krimkommentator Olav Rønneberg er kritisk til politiets informasjonsflyt etter de unnlot å informere om drapsforsøket på Oslo S tirsdag.

Publisert

Det tok to dager før politiet informerte om drapsforsøket, da fordi den siktede også kunne knyttes til et drap i hovedstaden.

— Dette er ganske oppsiktsvekkende. Hendelsen skjedde på Norges største kollektivknutepunkt, og det var åpenbart ganske dramatisk. Hvorfor velger da politiet å ikke melde om dette til offentligheten? spør Olav Rønneberg i et intervju med Medier24.

— Folk kan bli urolige

— Det var åpenbart en stor utrykning med mange ambulanser og politibilder ute. Det kan folk bli urolige av. Det er ikke lenge siden hendelsen på Torshov, så politiet burde gått ut tidlig for å berolige folk. Og for pressen har det åpenbar offentlig interesse, sier Rønneberg.

En 36 år gammel kvinne er siktet for drapsforsøk etter at en kvinne i 60-årene ble utsatt for et tilfeldig knivangrep på Oslo sentralstasjon tirsdag.

Politiet: — Må undersøke saken

I forbindelse med etterforskningen fant politiet torsdag en død kvinne i den siktedes leilighet i Oslo sentrum. 36-åringen er derfor også siktet for drap på det som var et av hennes familiemedlemmer.

— Noen vil mene at politiet velger å ikke tvitre for å få arbeidsro. Det var nok en travel dag for politiet, men jeg vil ikke spekulere selv. Jeg er likevel veldig interessert i å høre hva de selv sier, sier Rønneberg.

Kommunikasjonssjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt sier i en epost til Medier24 at de må undersøke bakgrunnen nærmere før de kan kommentere saken.

Powered by Labrador CMS