Skatten er det siste bidraget til Tøyen Torg. Foto: Ingvild Fylling
Skatten er det siste bidraget til Tøyen Torg. Foto: Ingvild Fylling

Skatten på Tøyen Torg

I løpet av sommeren har lokalene til Nord & Natt blitt omgjort til Skatten. Her kan du drikke kaffe, spise mat eller ta en øl i baren.

Publisert

Utestedet fungerer også godt som et arbeidssted, og eierne er åpne for muligheten til å låne bort rom til dem som skulle trenge det.

Navnevalget Skatten har sin bakgrunn i at Tøyen er en skatt, i tillegg til at Skattedirektoratet holdt til i samme bygget før, ifølge medgründer og byggesjef Runar Skjerven Eggesvik. Han har brukt store deler av sommeren på å gjøre klart det nye utestedet i Hagegata 22.

– Sentrum flytter seg østover, og Tøyen er fremtidens sentrum i Oslo øst, mener Eggesvik, også kjent som medeier i investeringsselskapet Trøbbelskyter, den største eieren av Kulturhuset ved Youngstorget. I oppstarten er det viktig å prøve å tilegne seg ny kunnskap, nye gjester og være lydhøre for hva slags rolle vi kan ha i nabolaget, mener han.

Tom Arnesen (t.v.) og Øystein Schjølberg er to av de som står bak det nye utestedet. Foto: Ingvild Fylling.
Tom Arnesen (t.v.) og Øystein Schjølberg er to av de som står bak det nye utestedet. Foto: Ingvild Fylling.

Tørt treverk og gamle speil

Skatten består av tre fleksible flerbruksrom, og hovedrommet består av en bar, flere bord og spisegrupper, i tillegg til en scene der det skal fremføres og debatteres. Lokalene kan brukes til ulike formål for eksempel til debatter, quiz-kvelder, konserter eller bursdagsselskaper. Gjestenes bruk av stedet vil være med og bestemme hvordan lokalene utnyttes.

Nesten alt i lokalene er gjenbrukt. Sofaen er bygget om, det tørre treverket er behandlet, gamle speil dekorerer veggene, tappetårnene er de samme som før og de tidligere restaurantbordene er skåret og delt. Mange av de ansatte går igjen.

– Det er det samme teamet, bare en ny arbeidsplass sier Tom Arnesen. Han og Øystein Schjølberg drev det forrige stedet som lå på denne spoten, Nord & Natt. Sammen med Kulturhuset eier de Skatten.

På Skatten kan du sitte og jobbe på dagen. Foto: Ingvild Fylling.
På Skatten kan du sitte og jobbe på dagen. Foto: Ingvild Fylling.

Friere tøyler

– Det er spennende å ha muligheten til å gjøre noe annet. Her har vi litt friere tøyler og også muligheten til å se hva som fungerer og omstille deretter, sier Arnesen.

Fremover vil han servere frokost med egg og bacon, lunsj med søtpotetsalat og middagsburger.

Powered by Labrador CMS