I våres jublet Grüner-spillerne ellevilt over opprykk til ishockeyens eliteserie. Lørdag starter alvoret hjemme i Grüner ishall. Foto: Grüner Hockey

Full jubel i Grüner ishockey. Klare for eliteserien til neste år

Grüner snudde 0-1 til 2-1-seier i kvalifiseringskampen mot Ringerike og sikret opprykket til eliteserien i ishockey torsdag.

Oslo-lagets snuoperasjon og seier betyr at også Narvik rykker opp til øverste nivå i norsk ishockey foran neste sesong. Ringerike må på sin side ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

– Dette er nesten uvirkelig. Jeg hadde jo drømt om det, men at opprykket nå har blitt en realitet er helt sjukt, sier sportslig leder, Trond Erik Larsen, til VårtOslo.

Torsdagens Grüner-seier betyr at kommende helgs avsluttende kamp i eliteseriekvalifiseringen mellom Oslo-klubben og Narvik blir betydningsløs. Begge har allerede opprykket i boks.

Ringerike i ledelsen

Michael Søderberg sendte Ringerike i ledelsen i skjebnekampen på hjemmebane torsdag. Da var det spilt drøyt 13 minutter av midtperioden. Midtveis i siste periode utlignet imidlertid Herman Abelsen Sagfossen for gjestene fra Grüner og sendte kampen til spilleforlengelse.

Drøyt minuttet ut i forlengningen ble Håvard Ingerød Steen den store helten for Grüner.

Dermed var opprykket et faktum.

Torsdag kveld kunne Grüner hockey juble over opprykk til Get-ligaen. Her jubler de etter seier i hjemmekampen mot Ringerike tidligere i kvalifiseringsspillet. Foto: Christian Boger

Første lag fra Nord-Norge

Narvik blir på sin side det første nordnorske laget i eliteserien noen gang. Laget har levert en sterk sesong og forsvarte fjorårets serietittel i 1. divisjon.

Det hersket lenge tvil om Grüner kunne delta i kvalifiseringen til eliteserien som følge av at Grünerhallen ikke oppfyller eliteseriekravene. Men nylig bekreftet Norges Ishockeyforbund at Oslo-klubben var tildelt dispensasjon til å spille kvalifisering og én sesong i eliteserien ved eventuelt opprykk.

Narvik ble tilbudt den plass i eliteserien allerede denne sesongen som følge av at Lørenskog ikke fikk lisens, men takket nei. Bakgrunnen var at klubben ikke kom til enighet med ishockeyforbundet om betingelsene.