Hva mener Oslo-velgerne?

— Politikerne må tilrettelegge for et mer levende næringsliv i Oslo

� Jeg kjenner småbarnsfamilier og eldre som sier de må flytte fra området hvis de ikke kan ha bil, sier Ingalill Sandal (54). Hun ønsker seg færre sykkelfelt i rolige strøk og større fokus på integrering.

Navn: Ingalill Sandal
Alder: 54
Bosted: Frogner
Aktiv med: LIM, Sykkelaksjonen, 1,6 millionerklubben, jobb i Involve!PR

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • I forbindelse med kommunestyrevalget kjører VårtOslo en serie intervjuer hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere et intervju
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Jeg er styremedlem i LIM – en organisasjon som arbeider for bedre integrering og fellesskap, og er et talerør for liberale og sekulære stemmer. Jeg mener man må ta ordentlig fatt på den økende ungdomskriminaliteten i utsatte områder i Oslo, blant annet fordi unge lokkes med penger og prestisje av eldre, manipulerende kriminelle.

— Jeg vil anbefale Oslos politikere å høre på LIMs generalsekretær Dana Manouchehri, og styremedlemmene Jan Bøhler og Ragnhild Bjørnebekk blant andre når det gjelder utfordringer og løsninger for å skape et godt fellesskap og en inkluderende by!

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

— Om det har skjedd de siste fire årene, vet jeg ikke. Forarbeidet har nok skjedd lenge før, men det er en fantastisk utvikling med åpning av hele sjøfronten nesten fra Color Line til Sørenga. Det er virkelig en suksess og skaper trivsel for hele byen. Det er byutvikling på sitt aller beste.

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Jeg vet hva vi ikke har behov for, og det er sykkelfelt i rolige boligstrøk. Årsaken til at jeg nevner at vi ikke trenger sykkelfelt i rolige boliggater er at jeg kjenner både småbarnsfamilier og eldre som sier de må flytte fra området hvis de ikke kan ha bil i den livsfasen de er i. Det virker så meningsløst med sykkelfelt som nesten ingen bruker, men som ødelegger for beboerne. Uranienborg skole har ventelister fordi barnefamilier blir boende i byen. Vi ønsker en levende bydel der beboere kan bli boende fra de er født til de dør. Politikerne må derfor legge til rette for alle livsfaser i bydelen.

— For lokalmiljøet er også de små butikkene viktige. Politikerne må legge til rette for at næringslivet kan utvikle seg og leve. Det innebærer at de for eksempel må ha enkel varelevering, at kunder som trenger det må kunne få parkere når de handler, og at de får frihet til å bidra til en levende bydel.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Jeg er virkelig glad i Oslo og har flere favorittsteder. Jeg vanker på Salt – spesielt når vinden uler og det er snø, og så går man inn i den trebua og får seg en mørk øl! Å sykle hele sjøfronten og slenge innom Vippa, Kongen Marina og andre steder langs ruten er livskvalitet. Og jeg digger å bare gå rundt og oppdage nye steder. Det skjer noe nytt hele tiden, så man blir jo aldri ferdig med å utforske Oslo.

* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg.

Powered by Labrador CMS