Knut lokket eldrebyråd Tone Tellevik Dahl ut på dansegulvet til gla`jazz fra Planarbeidernes musikklag. Foto: Hans Magnus Borge

Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl fikk seg en svingom da Frogner Seniorarena åpnet til gla`jazz-toner

Mye folk, stor stemning og gla`jazz fra Planarbeidernes musikklag da Frogner Seniorarena ble åpnet i Slemdalsveien på Majorstua.

Publisert

Skjønt det hele startet litt skjevt før selve åpningen. Tre damer flotte damer var litt misfornøyd med det nye navnet, Frogner Seniorarena.

— Nei, vi liker ikke ordet "arena". Det minner for mye om sirkus, var den samstemte kommentaren.

— Kall oss honnørbølgen

Og det ble litt sirkus. Men ikke slik som våre venninner beskrev det. I stedet ble det fest med gla`jazz fra Planarbeidernes musikklag, og selveste eldrebyråd Tone Tellevik Dahl ble bedt opp til dans av seniorarenaens gentleman Knut.

Fullt hus og god stemning da Frogner Seniorarena åpnet i Slemdalsveien. Foto: Hans Magnus Borge

Sistnevnte hadde også behov for å rense luften under åpningen, og tok ordet i et lokale som for anledningen var fylt til randen av seniorer, ansatte og ulike notabiliteter.

— Jeg er ikke glad i begrepet eldrebølge. Fra nå av bør det kalles honnørbølge, sa Knut før han berømmet ansatte, frivillige og brukere.

— Et gledens hus

Sigfrid Engebretsen er bruker og en av de frivillige. Hun gikk av som sykepleier på Fagerborg sykehjem for fem år siden. Og gikk rett opp til det nå nedlagt seniorsenteret på Majorstua og meldte seg til tjeneste.

� Dette er et gledens hus, mente Planarbeidernes musikklag. Foto: Hans Magnus Borge

— Jeg var jo lei meg da det forrige senteret ble lagt ned. Det er viktig å ha noe fast å gå til. Men dette blir jo også bra, sa Engebretsen og siktet til den nye seniorarenaen i Slemdalsveien.

Deretter ble det en livlig ettermiddag hvor en av melodiene var fra et gledeshus i New Orleans.

— Dette er jo nettopp et gledens hus, forklarte Planarbeidernes musikklag.

— Eldre vil styre egne liv

Frogner Seniorarena er etablert i lokalene til tidligere Majorstuen Seniorsenter. I en mellomperiode het det Majorstuen ressurssenter. Men nå er og blir det Frogner Seniorarena.

� Vi har så mange flotte krefter lokalt, sa Frogner bydelsutvalgs leder, Jens J. Lie (H). Foto: Hans Magnus Borge

— Det er så mye flotte ressurser lokalt at det er riktig å bruke dem, sa bydelsutvalgets leder, Jens Jørgen Lie (H).

Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) minnet om at vi nå må regne med å være pensjonister i 20 år mot 12 år for ikke så lenge siden.

— Vi blir eldre, men vil styre våre egne liv. Og da må vi tilpasse oss den enkelte, sa hun klippet snoren og tok en svingom med Knut.

Powered by Labrador CMS