STILLER TIL VALG

Ingeborg Tennes
Ingeborg Tennes er glad i være hjemme på Tennes i Lofoten, med venner og familie.

Ingeborg (33) smilte aller bredest i år da hun skjønte hvor utdrikningslaget hennes skulle være

Ingeborg (33) ønsker å endre skolepolitikken. – Om du virkelig ønsker å påvirke og få til endringer, er partipolitikk veien. Jeg gleder meg å sitte i bystyret og representere byen vår.

Publisert

Ingeborg Tennes jobber med kommunikasjon i strømnettselskapet Elvia og er 10. kandidat på Oslo Høyres liste til bystyret.

– Hvor gikk sommerferien og med hvem?

– Sommerferien gikk hjem til Lofoten. Det var et fantastisk vær noe som gjorde at vi kunne være mye ute. Jeg var sammen med familien min, mine tre søsken, mamma og pappa, samt alle mine tantebarn. Også var kjæresten med.

– Hvilken person fikk deg til å engasjere deg i politikken?

– Jeg har vært samfunnsengasjert hele livet. Lenge var jeg opptatt av å ikke være partipolitisk. Men jeg innså at da kommer du bare til et visst punkt. Om du virkelig ønsker å påvirke og få til endringer i samfunnet, er partipolitikk veien. For meg har viktige personer vært faren min, som alltid har vært engasjert i politikk, og Erna Solberg, som har appellert til meg i voksen alder.

Ingeborg Tennes
På en sikker listeplassering, er det stor sjanse for at Ingeborg Tennes være representert i Oslo bystyre etter valget.

– Hvilken arbeidsdag var den beste så langt i år?

– Den beste arbeidsdagen politisk håper jeg blir 11. september på Høyres Hus.

Kandidat til kommunevalget

Hver dag frem til kommunevalget den 11. september kan du lese et nytt intervju med en av kandidatene til årets lokalvalg gjennom VårtOslo-spalten «Stiller til valg»

I Oslo er det valg både til bystyret og byens 15 bydelsutvalg denne høsten.

– … og hvilken var den tøffeste å komme igjennom?

– Jeg kan ikke huske at noen arbeidsdager var veldig tøffe. Men ofte er arbeidsdagene mine lange og det å kombinere fast jobb og politikk kan være tøft.

Politisk var det når byrådet la frem ny inntaksordning for videregående. En ordning som er vanskelig å forstå for de den gjelder og som vil føre til at elevene mister muligheten til selv å kunne påvirke sin egen fremtid.

– Hva lokket frem det største smilet hos deg i år?

– Da jeg skjønte at utdrikningslaget mitt skulle være hjemme på Tennes i Lofoten. Det betydde mye for meg å være samlet der sammen med mine nærmeste venner og familie.

Det passer kanskje ikke alle å ha mamma og en pappa direkte involvert i sitt utdrikningslag, men for meg var det helt perfekt. Temaet var Farmen, og jeg vant både tvekamp og kniv, heldigvis. Om jeg hadde tapt, kan det være at det hadde blitt noen annet enn bare smil.

– … og hva klasket du deg selv i pannen av?

– Når Nord-Norge har sol og skyfri himmel mens vi her har høst og regn i august. Kanskje ikke et tema å spøke med, men litt irriterende på morgenen når jeg skal sykle til jobb.

– Hvilken beslutning var den viktigste du har tatt i år?

– Det må være å stille til valg i Oslo for Høyre. Det var vel stengt tatt på slutten av 2022, men det var den viktigste beslutningen så langt, og noe jeg er veldig glad for. Jeg gleder meg å sitte i bystyret og representere byen vår.

– … og når tok du feil og måtte korrigere kursen?

– Å ikke ta mer fri i juni for å nyte Oslofjorden og ta båtene ut til øyene. Ingenting slår Oslo når det 25 grader og strålende sol.

– … og når skulle du ha holdt munn?

– I debatter når jeg svarer på alle angrepene og svartmalingen av vår politikk, og ikke husker på å snakke om vår egen. Men jeg satser på at øvelse gjør mester.

– Hvilket tall reagerte du på i år?

– 37,3 prosent, den høyeste enkeltmålingen for Oslo Høyre så langt i år. Vi vet jo at meningsmålinger er meningsmålinger, men det er også veldig gøy med så gode målinger. Det gir motivasjon å være i medvind. Jeg gleder meg til valgresultatet.

– … og hva vil du gjerne endre hurtigst mulig i Oslo?

– Det må være skolepolitikken. Vi ser at det går feil vei med de svakeste elevene på skolen. Høyre er ikke opptatt av matte, lesing og skriving for å gjøre skolehverdagen mer kjedelig, men fordi det er det viktigste vi kan gi barna våre, slik at de kan lykkes senere i livet.

Oslo kommune har ansvaret for skolene og må følge dette bedre opp enn i dag.

Powered by Labrador CMS