Hawdam (8), Ryan (8) og Leonard (8) er glade for at Tøyen endelig har fått en helt unik basketball-park.
Det er mange som er glade for at Tøyen endelig har fått sin helt unike basketball-park. Fra venstre: Leonard (8), Hawdam (8) og Ryan (8).

Nå har Tøyen fått egen basketpark: – Jeg skal bli like god som Kobe Bryant og LeBron James, sier Hawdan (8) 

Basket er en av Norges raskest voksende idretter. Og om noen år er kanskje noen fra Tøyen like gode som LeBron James eller den avdøde LA Lakers-stjernen Kobe Bryant i sin tid var. – Vi skal bli like gode, sier tre unge talenter ved den nyåpnede basketparken. 

Publisert

På p-plassen utenfor det gamle Munchmuseet er nå tre splitter nye basketballbaner offisielt åpnet. Flere elever fra lokale barne- og ungdomsskoler dukket opp på åpningen av basketparken. 

Fra Tøyen barneskole var de ivrige basketballspillerne Hawdam (8), Ryan (8) og Leonard (8) på plass. De har lenge har sett frem til Tøyens nyeste aktivitetsområde. 

- Kommer til å spille her mye

– Vi pleide å spille basket inne på Tøyenhallen, hvor vi har gym. Så nå kommer vi til å spille mer ute. Som blir veldig gøy og mye bedre, forteller tredjeklassingene. 

– Jeg kommer til å spille her mye, sier Hawdan.

De er alle veldig glade i basketball, med hver sine favorittspillere, som LeBron James, Anthony Davis og Kobe Bryant. Los Angeles Lakers er laget som går igjen når VårtOslo spør om favorittlag. 

– Vi vil bli like gode som dem, sier Hawdam, Ryan og Leonard.

Hawdam (8) og Leonard (8) spiller basketball på Tøyens basketball-park
En "slam dunk" for Hawdan og Leonard.

Basketparken er finansiert av programmet Bilfritt byliv, og det er satt opp amfi, benker og plantekasser rundt idrettsområdet. 

Målet er at dette skal bli en populær grønn møteplass for små og store, forklarer miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG).

- Mange bor trangt

Tøyens basketballpark. Basketball
Det er tre basketballbaner som er tilrettelagt for ulike nivåer og aldersgrupper.

– Vi har nå gjort om en grå parkeringsplass til et flott byrom for aktiviteter og lek. Det kler denne plassen bedre enn biler, sa hun under avdukingen av den nye basketparken. 

– Mange bor trangt i denne bydelen, og det er et område med litt få idrettsarenaer. Det er fint med klubber, men det trengs også områder man bare kan komme til for å spille ball, sa miljøbyråden.

– Noe vi skulle hatt mer av

– Det er viktig å legge til rette for lek og moro, så vi ønsker å gi området tilbake til folket, fortsatte Stav, før hun erklærte parken for åpnet. 

Miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) kaster basketball under åpningen av den nye basketparken på Tøyen.
Miljøbyråden må jo også teste ut den nye banen.

Generalsekretær i Norges basketballforbund, Espen André Johansen, sier et slikt tiltak gjør godt for å få barn og unge til å spille mer. 

– Basketball er en raskt voksende idrett i Norge, så dette er kjempefint å se, og gjerne noe vi skulle hatt mer av. Arbeidet har gått fort, og det er vi utrolig glade for, sier Johansen. 

Generalsekretær i Norges basketballforbund, Espen Andrè Johansen
Espen André Johansen i Norges basketballforbund håper det blir flere basketball-parker med tiden.

Arbeidet med prosjektet startet i juni. Parken skal stå midlertidig i to år, men om det blir besluttet at banene blir permanente, er de bygget i en kvalitet som gjør at de ikke trenger å bygges på nytt.

Parken har tre basketballbaner som er tilrettelagt for ulike nivåer og aldersgrupper, og vil være åpen for alle.

Powered by Labrador CMS