Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i regjeringens representasjonsbolig.
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier nei til lokal rusreform i Oslo, og mener besittelse av narkotika fortsatt skal være straffbart.

Mehl sier nei til Ap-byråd Usman Mushtaqs ønske om lokal rusreform

Sosialbyråd Usman Mushtaq (Ap) søkte Justisdepartementet om å iverksette en lokal rusreform. I likhet med politiet, mener statsråden at det ikke er hjemmel for det.

Publisert

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) avviser samtidig i et brev til Usman Mushtaq, som er Ap-byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, at departementet kan gi et unntak som sikrer reformen bystyret ønsker, skriver Avisa Oslo.

— Narkotika skal fortsatt være straffbart

Et flertall i bystyret støtter et Høyre-forslag om å møte mindre narkotikaovertredelser med rådgivning, helsehjelp og alternative reaksjonsformer fremfor straff.

— Regjeringen vil at bruk og befatning med mindre mengder narkotika til eget bruk fortsatt skal være straffbart, svarer justisministeren.

— Men rusavhengige skal bli møtt med hjelp og oppfølging fremfor straffereaksjoner. Dette er slått fast i regjeringsplattformen og legger rammene for regjeringens arbeid, skriver Mehl.

Powered by Labrador CMS