Byplansjef Ellen de Vibe mener Bilfritt Byliv har vært med på å skape et økt folkeliv i Oslo sentrum. Foto: Plan- og bygningsetaten

Ellen de Vibe slutter etter 20 år som sjef i plan- og bygningsetaten

Etatsdirektør i Oslos plan- og bygningsetat, Ellen de Vibe, pensjonerer seg 1. juni 2019.

Publisert

– Jeg har hatt utrolig spennende år i kommunens tjeneste. Det har vært et privilegium å få delta i byens utvikling i denne perioden. Jeg mener etaten har bidratt kraftig med å gi byen økt kvalitet samtidig som den har vokst, selv om det har vært en brytningstid i byutviklingen som tidvis har vært arbeidsom.

Fjordbyen, Småhusplanen, Groruddalen og kommuneplanen har vært viktige oppgaver for plan- og bygningsetaten under Ellen de Vibes ledelse.

– Jeg kommer til å savne arbeidet og kollegaene og er sikker på at etaten vil leve et godt liv videre uten meg, sier de Vibe.

Åpnet havnefronten

Byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, mener de Vibe har vært en markant skikkelse i Oslos byutvikling.

– Ellen de Vibe har jobbet utrettelig for at Oslo skal bli en bedre by med høy arkitektonisk kvalitet, gode byrom og kvalitet i utforming og materialbruk. Hun har spilt en viktig rolle i arbeidet med å åpne havnefronten til glede for byens innbyggere og tilreisende. De Vibe har gitt plan- og bygningsetaten en tydelig stemme i byutviklingen og i alt sitt arbeid holdt den faglige fanen høyt, sier hun i en pressemelding.

Plan- og bygningsetaten har de siste 15 årene godkjent ca 55.000 boligenheter. Rett før jul avga etaten områdereguleringen for gater og byrom i sentrum, som skal bidra til at hovedstaden skal få mer byliv. Vibe har også stått i spissen for en digital modernisering av plan- og bygningsetaten.

Powered by Labrador CMS