Det blir X Games i Skur 13 i mai. Bildet er fra X Games i Austin, Texas i 2015. Foto: Ralph Arvesen/Wikimedia Commons
Det blir X Games i Skur 13 i mai. Bildet er fra X Games i Austin, Texas i 2015. Foto: Ralph Arvesen/Wikimedia Commons

X Games i skateboarding kommer tilbake til Oslo

I fjor gikk arrangementet av stabelen uten rullebrett. I mai er det klart for X Games i skateboarding i Skur 13 på Filipstad.

Publisert

– Som stolt driver av Skur 13 og Oslo skatehall er vi veldig godt fornøyd med at X Games i skateboarding kommer tilbake til Oslo i mai 2018, skriver Oslo Skateboardforeningi en Facebook-post.

Arrangementet går av stabelen i Skur 13 fredag 18. og søndag 20. mai. Flere store skatenavn som Nyjah Huston, Shane O'Neill, Ryan Scheckler, Leticia Bufoni, Lacey Baker og Samarria Brevard er bekreftet.

X Games er en actionsportkonkurranse, eid av den amerikanske sportskringkasteren ESPN. Varianten i mai vil inneholde skateboarding, ski og snowboard. Ski- og snowboardkonkurransen finner sted lørdag 19. mai på Fornebu.

Fikk 42 millioner av kommunen

Forrige gang X Games ble arrangert i Oslo, var i 2016. Den gang åpnet kommunen lommeboka, og støttet arrangementet med 42 millioner kroner. I fjor sa Oslo kommune nei takk, og det ble arrangert X Games i snowboard og freeski i Hafjell i Øyer kommune, men det lyktes ikke å få til en skateboardkonkurranse.

Klare for OL

Skateboarding har siden i fjor vært organisert som en egen gren innenfor Snowboardforbundet. Dette for at sporten skulle bli en del av Norges idrettsforbund og den olympiske bevegelsen.

I OL i Tokyo 2020 står skateboarding for første gang på OL-programmet.

– Mange mener det vil ødelegge sporten. Det tror ikke jeg. Jeg tror den vil vokse. Det er en komplisert sport, men det er mange andre nye sporter som er kommet inn i OL. Jeg tror det kan bli interessant, sa Karsten Kleppan, en av Norges beste skatere, til VG i sommer.

Powered by Labrador CMS