Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
– Siden åpningen av folkeverkstedet 31. januar 2015 i det gamle hovedbiblioteket på Hammersborg, er bygget opp kunnskap og engasjement i hele Deichman for skaperverksted eller makerspace-konseptet, sier Deichmans biblioteksjef Knut Skansen.
Deichman Bjørvika er svært sentralt plassert midt mellom Oslo S og Operaen og åpner 28. mars. Det nye folkeverkstedet kan besøkes i tredje etasje, ifølge en pressemelding.
– Uformelle møteplasser og ny teknologi kombinert med kunst, håndverk og økt fokus på gjenbruk beskriver noe av trenden som omtales som "the Maker Movement". Jeg gleder meg over å kunne lære og leke sammen med mange flere i Bjørvika med mye og godt utstyr, sier Nils Grønningsæter, ansvarlig for folkeverkstedet i Deichman Bjørvika.
– Folkeverkstedet har vært et populært sted på hovedbiblioteket på Hammersborg, men det har lenge vært behov for en oppgradering og større plass. I det nye biblioteket vil du ha god plass til å utvikle dine ideer med gode formidlere, utstyr som symaskiner, 3D-skrivere og laserkuttere og gjennom gode diskusjoner med andre kreative besøkende, sier Merete Lie, avdelingsdirektør på Deichman Bjørvika.
Biblioteket vil arrangere workshops, kurs og læringskvelder med samarbeidspartnere fra ulike miljøer. Folkeverkstedet samarbeider blant annet med Teknisk Museum, Osloskolen, OsloMet og Oodi – sentralbiblioteket i Helsinki som også har et tilsvarende tilbud.
Mange av Deichman-bibliotekene tilbyr ulike typer kreative verksteder. Det gjelder bibliotekene på Bjerke, Bøler, Furuset, Grünerløkka, Holmlia, Lambertseter, Majorstuen, Oppsal, Røa, Stovner, Tøyen og Biblo Tøyen.
Finansieringen av folkeverkstedet kommer fra Sparebankstiftelsen DNB, som bidrar med 4,5 millioner kroner i støtte.
– Midlene skal vi bruke til utstyr, formidling og aktiviteter som gjør at folkeverkstedet i Deichman Bjørvika blir et attraktivt sted for folk som vil skape, lære og utvikle seg, sier Merete Lie.