Dan Marius Nordhagen bygde opp Oslo Akershus bryggeri og puben Siste Sang på Grønland. Det er to år jeg aldri får tilbake, sier han. Foto: Anders Høilund

Dan Marius Nordhagen sa opp da sjefene satset livsverket hans i ulovlig pyramidespill

Han gikk i fra bryggeriet og puben han hadde bygget opp. "Siste Sang" gikk konkurs. Riktignok får øltørste oslofolk sjansen til å fukte strupene igjen når skjenkestedet gjenoppstår utpå ettervinteren. Men det blir uten Dan Marius Nordhagen.

Publisert

Store bannere dekker fasaden til ølpuben Siste Sang i Grønlandsleiret, og forteller at en oppussing er i gang.

— Siste Sang er konkurs. Jeg sa opp i februar. Jeg tipper boet alt er kjøpt opp, og at stedet drives videre om noen måneder. Muligens under nytt navn, skriver Dan Marius Nordhagen på SMS til VårtOslo.

Han har den siste tiden forsøkt å distansere seg fra prosjektet Siste Sang, samtidig som han heier på de ansatte der.

Siste Sangs fasade i Grønlandsleiret blir pusset opp. Foto: Anders Høilund

Nordhagen var daglig leder både på Siste Sang, og for bryggeriet Oslo & Akershus bryggeri som ligger tett inntil restauranten.

Da VårtOslo snakket med Nordhagen i september 2017 sto bryggeriet og puben klar til å ta i bruk sitt skinnende nye produksjonsanlegg på Grønland i Oslo. Det er et bryggeri med kapasitet på 4.000 liter øl av gangen. På den tiden så eksperter innen bransjen på Siste Sang og Oslo & Akershus bryggeri som et svært lovende tilskudd til bryggerifloraen i hovedstaden.

— Markedet er i utvikling. Den som er best på markedsføring og som brygger et helt ok øl, har store sjanser for å vinne, sa en offensiv Nordhagen den gangen.

Storsatsingen Norbrew

Oslo & Akershus bryggeri gikk sammen med flere bryggerier, deriblant Voss Fellesbryggeri og Northern & Co på Fedje inn i bryggerikonsernet Norbrew. Bryggeriet på Fedje var tenkt som et whisky-destilleri. Norbrew hadde mange kjente aksjonærer som Arne Hjeltnes og Arne Brimi. Norbrew knyttet til seg mange små bryggerier, og hadde store vyer. De skulle utfordre de store bryggeriene i landet.

Lukket og mørkt. I dag er Siste Sang stengt, men nye krefter jobber med gjenåpning. Enten under samme navn, eller etter et navnskifte. Foto: Anders Høilund

Det gikk ikke. Norbrew solgte rett og slett ikke nok øl i forhold til hvor mye det kostet å drive butikken.

Nordhagen fikk nok, og sa takk for seg, sa opp i protest over at  sjefene i Norbrew, til tross for laber økonomi, ville sette Oslo og Akershus bryggeri inn i pyramidevirksomheten Lyoness. Også to andre ledere i Norbrew gav opp satsingen og forlot firmaet på omtrent samme tid.

— Tiden med Siste Sang og Oslo & Akershus bryggeri er to år jeg ikke får igjen, sier Nordhagen.

I juni 2018 konkluderte Lotteritilsynet med at Lyoness sin virksomhet er et ulovlig pyramidelignende omsetningssystem. Et pyramidespill på folkelig norsk.

Et halvt år etter at Nordhagen sa takk for seg var Norbrew konkurs.

Siste Sang og bryggeriet har ikke sunget siste vers

— Siste Sang og bryggeriet på Grønland er nå under rehabilitering. Når rehabiliteringen er ferdig sånn rundt februar eller mars vil dørene åpnes igjen. Da er det ut med alle håndverkere, og inn med pubgjester og ansatte igjen. Jeg håper jo at de ansatte på Siste Sang vil være med oss framover, sier tidligere styreleder i Norbrew, Geir Hjorth, som nå representerer Siste Sangs nye drivere.

Powered by Labrador CMS