Åpning av Cort Adelers plass med flere inviterte talere. Fra venstre: Ordfører i Porsgrunn Robin Kåss, leder i byutviklingskomiteen Victoria Evensen, Arne Rønningen utkledd som Cort Adeler og initiativtaker Geir Rognlien Elgvin. Foto: Live Drønen

Nabolaget på Ruseløkka har endelig fått en oppgradering av Cort Adelers plass

Publisert

I går åpnet beboerne på Ruseløkka nye Cort Adelers plass. De håper at arbeidet som er gjort på plassen bare er begynnelsen på oppgraderingen av området.

— Denne plassen har egentlig aldri vært en ordentlig plass, men nå blir den endelig det, sier Erik Karlsen, som er leder i Ruseløkka og Skillebekk beboerforening.

Erik Karlsen, leder i Ruseløkka og Skillebekk beboerforening. Foto: Live Drønen

Mandag kveld arrangerte beboerne på Ruseløkka, etter initiativ fra Geir Rognlien Elgvin, åpning av plassen.

I tillegg til kaker og musikk fikk beboerne i området taler fra både Karlsen, leder i byutviklingskomiteen, Victoria Evensen, arkitekt Julie Sjøwall Oftedal og ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss.

Sistnevnte var til stede fordi sjøoffiser og godseier Cort Adeler, som plassen er oppkalt etter, nettopp var fra Porsgrunn, på 1600-tallet.

Vil bygge ut rampe ved plassen

Beboerforeningen har lenge kjempet for å få på plass et offentlig område ved Cort Adelers gate 33. Det er Winta Eiendom som nå har oppgradert plassen, i forbindelse med byggingen av nytt hovedkontor for Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA.

Men planene for plassen er ikke ferdig. Beboerne ønsker å bygge ut en rampe foran gamle Christiania tekniske skole, som nå huser Ruseløkka skole, og presenterte på åpningen plantegninger gjort av arkitektfirmaet A-lab.

Julie Sjøwall Oftedal, arkitekt i A-lab, foran den tidligere nedkjøringsrampen.  Foto: Live Drønen

— Her har vi en nedkjøringsrampe til et parkeringshus som ikke lengre skal være i bruk. Derfor har vi sett på hva man kan gjøre med den i stedet, og foreslått å dele den i tre soner, som kan brukes som ballbinge, aktivitetspark og opphold, sier arkitekt Julie Sjøwall Oftedal.

Initiativtaker til åpningen og beboer i Ruseløkka, Geir Rognlien Elgvin, forteller at de ikke vet når planene for rampen vil bli realisert, men håper det kan bli om noen år.

— Utbyggeren har gjort det veldig hyggelig her, men vi har jo forhåpninger om at plassen skal bli enda større, og da tror jeg det vil bli veldig bra, sier Elgvin.

Selveste Cort Adeler var på plass på åpningen. Foto: Live Drønen

— Plassen er viktig for nabolaget

På åpningen var også selveste Cort Adeler på plass, i form av Arne Rønningen fra Cort Adeler-foreningen, utkledd som mannen plassen er oppkalt etter.

Ruseløkka skolekorps spilte, og arrangørene hadde ordnet kaker og makroner fra naborestauranten Pascal. Med godt oppmøte ble det hele en hyggelig markering for nabolaget.

Kristin og Cecilie bor på Ruseløkka og er veldig fornøyde med den nye plassen. Foto: Live Drønen

— Vi synes det har blitt utrolig fint. Jeg har bodd her i 20 år, og det har ikke vært en hyggelig plass før nå. Det blir jo enda bedre når det er helt ferdig, men dette er en god begynnelse, sier Kristin Tosseviken, beboer på Ruseløkka.

Hun og Cecilie Farbrot, som også bor på Ruseløkka, mener at plassen er viktig for nabolaget.

Se video fra åpningen: 

Powered by Labrador CMS