Vålerengas Jones El-Abdellaoui etter å scoret 2-1 mål under 1. divisjonskampen i fotball mellom Vålerenga og Levanger på Intility Arena.

Ny hjemmeseier for Vålerenga – klatret til 2.-plass etter 3-1-seier over Levanger

Vålerenga-supporterne kunne juble for sesongens andre hjemmeseier da de vant 3-1 over Levanger i 1. divisjon søndag ettermiddag.

Dermed kan Oslo-klubben endelig begynne å snakke om å ha blitt kvitt «hjemmespøkelset». Før 1-0-seieren over Bryne 4. mai sto Vålerenga med sju kamper uten seier på hjemmebane i ligaen.

Geir Bakke og co. kan også juble for å klatre helt opp på 2.-plass på tabellen, bare ett poeng bak serieleder Kongsvinger, som har én kamp mindre spilt.

I årets sesong ligger de riktignok helt nede på 10.-plass på tabellen dersom man kun ser på hjemmekampene.

En heading fra Mees Rijks, et nydelig skudd i krysset fra Jones El-Abdellaoui og en markkryper fra Petter Strand sikret seieren for Bakkes mannskap. Toppscorer Sanel Bojadzic scoret Levangers eneste på straffe.

Mees Rijks sendte Vålerenga i ledelsen.

Rijks på hodet

Etter en frisk start tok Vålerenga ledelsen etter 21 minutter da Magnus Bech Riisnæs slo et innlegg mot bakerste stolpe, som Rijks stanget inn.

Vondt ble til verre for Levanger da Daniel Pollen vred seg i smerter og holdt seg til kneet sju minutter senere. Dermed måtte Ådne Bruseth komme inn på midtstopperplass.

I pausen gjorde Bakke en endring og tok ut Vegar Eggen Hedenstad for Simen Juklerød. Arne Gunnes kom også inn for Adrian Teigen i Levanger-laget.

Etter en snau times spill var Rijks nære å doble vertenes ledelse, men til nederlenderens fortvilelse snek ballen seg på feil side av stolpen.

12 mål

Dessverre for vertene ble jubelen stilnet da kaptein Christian Borchgrevink dyttet Jo Sondre Aas i bakken innenfor 16-meteren. Dermed kunne Bojadzic sette inn sesongens 12. scoring fra straffemerket.

Vålerenga ga imidlertid ikke opp, og bare tre minutter senere curlet El-Abdellaoui ballen i krysset.

I sluttminuttene var også Filip Thorvaldsen fryktelig nære å sette inn Vålerengas tredje, men Jonas Pereira klarte å kaste seg foran og avverget skuddet.

Men der Thorvaldsen ikke hadde marginene på sin side, klarte Strand å lirke ballen ned i hjørnet for keeper og fastsatte resultatet.

Det var første gang i historien at lagene møttes. Levanger rykket opp til 1. divisjon før sesongen, mens Vålerenga rykket ned fra Eliteserien i desember.