Næringsbyråd Kjetil Lund møter barna i Hamna barnehage. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Næringsbyråd Kjetil Lund møter barna i Hamna barnehage. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Byrådet satser ekstra på oppussing av byens barnehager. Nå får barna i Hamna barnehage på Briskeby nye bad

� Endelig, dette har vi drømt om lenge. Penger til oppussing er en etterlengtet overraskelse, sier barnehagestyreren i Hamna Barnehage.

Publisert

Onsdag formiddag legger det rødgrønne byrådet fram sitt budsjettforslag for 2019. I budsjettet kommer byrådet med en gladmelding til de kommunale barnehagene i byen. Neste år vil det rødgrønne byrådet øke satsingen på oppussingen av byens barnehager.

Opprinnelig hadde byrådet lagt inn 101 millioner. Nå varsler de at bevilgningen vil bli økt med ytterligere 46 millioner, slik at den totale summen til rehabilitering av barnehagebygg neste år blir 147 millioner.

— Et tillegg på 46 millioner høres kanskje ikke all verden ut, men i praksis betyr det at ytterligere 25 barnehager kan rehabiliteres i 2019. For Hamna Barnehage betyr dette et betydelig bedre innemiljø og et lavere energiforbruk. Da blir det hyggeligere for både barn og voksne å oppholde seg i barnehagen, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap) til VårtOslo.

I alt vil 43 barnehager bli rehabilitert i løpet av neste år.

Barnehagestyrer Kristin Hoen viser byråd Kjetil Lund hvor oppussing trengs. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Barnehagestyrer Kristin Hoen viser byråd Kjetil Lund hvor oppussing trengs. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

En etterlengtet gave

Godt gjemt i en gatestubb på Briskeby i bydel Frogner ligger Hamna barnehage. Her har 53 barnehagebarn så vidt tatt fatt på en ny barnehagedag, da det står celebert besøk i porten. Byråd Lund har tatt turen til beste vestkant for å overlevere nyheten om at barnehagen neste år får 4,5 millioner til oppussing av lokalene.

— Jeg fikk et lite hint om dette i går, men det er utrolig morsomt å få en sånn nyhet overlevert tidlig på morgenen. Dette er penger vi har et stort behov for, smiler barnehagestyrer Kristin Hoen.

Barnehagen i Professor Dahls gate har 40 års jubileum i år og lokalene begynner å bære preg av alderen. Lovnaden fra byrådet om penger til rehabilitering er derfor svært kjærkommen. Hun gleder seg til at både barn og voksne kan få en oppgradering av innemiljøet.

Endelig nye bad

— Vi pusset opp et av de fire badene våre for noen år siden. Nå kan vi endelig få muligheten til å pusse opp de resterende også. Det er noe vi har drømt om lenge, forteller en glad barnehagestyrer.

Også sjefen for barnehagene i bydel Frogner, enhetsleder Ola Bertnes Strømme, er glad for byrådets satsing.

— I bydelen har vi veldig mange forskjellige barnehager, med like mange forskjellige behov for oppussing og rehabilitering. Derfor er vi svært glade for at byrådet nå tar dette behovet på alvor, sier han.

Kjetil Lund (f.v), Kristin Hoen og Ola Bertnes Strømme. Enhetsleder Strømme gleder seg over satsingen i bydelen. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Kjetil Lund (f.v), Kristin Hoen og Ola Bertnes Strømme. Enhetsleder Strømme gleder seg over satsingen i bydelen. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

700 millioner over fire år

Neste års oppgradering av byens barnehager markerer en forsterket satsing. I løpet av de neste fire årene ønsker byrådet å bruke nærmere 700 millioner på en slik oppussing. I år blir 46 barnehager pusset opp. De neste tre årene er det lagt inn 36 millioner ekstra hvert år til oppussing av barnehager.

— Vi går i gang med et større løft for byens barnehager. For oss er det viktig å ta vare på kommunens eiendomsmasse, sier byråd Lund.

Den ekstra satsingen vil føre til at et stort antall av byens barnehager vil bli pusset opp i løpet av satsingen, om byrådet får det som de vil.

Powered by Labrador CMS