Kamilla Berntsen ble påkjørt i Løkkeveien i fjor. Nå håper hun på fortgang for trafikksikkerhetstiltakene i gata. Foto: Christian Boger

Kamilla ble meid ned av bilist i Løkkeveien. Nå krever hun handling

� Det minste kommunen kan gjøre er å få på plass fartsdumper i gata, sier trafikkofferet Kamilla Berntsen. I dag protesterte hun sammen med andre aksjonister i Løkkeveien.

Publisert

På kvelden 21. april i fjor var Kamilla Berntsen med venner på vei til Karpe Diem-konsert i Oslo Spektrum. I ferd med å krysse Løkkeveien i krysset ved Huitfeldts gate blir hun meid ned av en bil.

— Jeg gikk først og så ingenting før bilen plutselig traff meg. Det er helt klart at bilen holdt en mye høyere fart enn de tillatte tredve kilometerne, forteller Berntsen til VårtOslo.

Berntsen kom fra ulykken uten alvorlige fysiske skader. En kraftig forstuelse i en arm og mørbanket kropp var resultatet av påkjørselen.

— Heldigvis slapp jeg unna de store skadene. Det verste har vært det psykiske påkjenningene i ettertid, sier hun.

Protesten i Løkkeveien klokken åtte i dag tidlig. Foto: Christian Boger

— Holder altfor høy fart

Berntsen mener det ikke er tvil om at mange bilister kjører for fort i det som er en sterkt trafikkert gate, i et bystrøk med både skole og mange barnefamilier som naboer.

— Det er lett å se at det er mange som ikke overholder fartsgrensen her. Enkelte kjører altfor fort i forhold til både trafikk og fartsgrense, sier hun.

Trafikkbelastningen er svært stor i Løkkeveien. Foto: Christian Boger

Nå håper hun det raskt kommer på plass tiltak slik at trafikksituasjonen blir bedre også for de myke trafikantene i nabolaget.

— Det minste kommunen kan gjøre er å få på plass fartshumper for å  sørge for at farten i Løkkeveien går ned, mener hun.

Trafikkuhell nesten hver dag

Berntsen er ikke det eneste offeret for trafikken i Løkkeveien. I løpet av de ett og et halvt årene naboene har sloss for å få på plass tiltak, har det vært fire alvorlige ulykker i gata. I tillegg er det nesten daglig små trafikale hendelser.

— Hvor mange ulykker det har vært totalt vet vi ikke. Det føres ikke statistikk over små uhell og uhell uten alvorlige personskader. Det vi, som naboer, ser er at det nesten daglig er små uhell grunnet den store trafikken, sier Geir Rognlien Elgvin i Ruseløkka-aksjonen.

Har ventet på tiltak i 550 dager

Siden sommeren 2016 har naboer til Løkkeveien krevd at noe gjøres med trafikksituasjonen i gata.

Gjennom opprettelsen av Ruseløkka-aksjonen ønsket de å sette fokus på det de mente var en trafikksituasjon de ikke kunne leve med. Et innbyggerinitiativ har tatt til orde for å prøvestenge, eller helst permanent stenge, Løkkeveien for trafikk.

Etter en lang og komplisert utredning ligger saken etter 550 dager fortsatt til behandling hos byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Tirsdag morgen møttes aksjonistene i krysset Løkkeveien/Huitfeldts gate for å markere at de nå krever fortgang i saken.

— Det er ganske utrolig hvor lang tid det har tatt å få en avgjørelse i denne saken. Vi oppfatter byråd Lan Marie Nguyen Berg som så godt informert at en beslutning er på overtid, sier Rognlien Elgvin.

Naboer til Løkkeveien markerte sin missnøye med sen saksgang fra byrådet tirsdag morgen. Foto: Christian Boger

Han får støtte av leder for bydelsutvalget i bydel Frogner, Jens Jørgen Lie (H).

— Nå er det på tide at vi i hvertfall får en prøvestenging av Løkkeveien. Det finnes andre alternativer for trafikken, og jeg ser ikke noen grunn til at vi skal måtte vente på en avgjørelse, sier han.

Byrådet: — En prioritert sak

Byrådssekretær for miljø og samferdsel, Daniel Rees (MdG), sier byrådet setter trafikksikkerheten i Løkkeveien høyt.

— Trafikkanalysen fra Bymiljøetaten i fjor viste blant annet at stenging av gata sannsynligvis ville gi flere ulykker i andre gater i området. Derfor har det vært nødvendig for oss å gå grundigere inn i saken, og også se på andre mulige tiltak i området. Vi er opptatt av å finne gode løsninger som ikke skaper andre problemer i nabogatene, og det skal vi også gjøre på Ruseløkka. Bystyret vil selvsagt bli orientert om fremdriften i saken, sa han til VårtOslo i forrige uke.

Byrådssekretæren kan ikke gi svar på når en avgjørelse kommer.

— Dette er en prioritert sak hos oss, men jeg kan ikke gi noe konkret tidspunkt for når vi har ferdigbehandlet saken, opplyser han via en SMS i dag.

Powered by Labrador CMS