Slik kan ishllen på Frogner stadion bli seende ut når den står ferdig. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

15 års ventetid for kunstløpfolket er over. Våren 2020 skal Frogner ishall stå ferdig

Går alt etter planen, vil den nye hallen på Frogner stadion stå ferdig våren 2020. Ikke bare kunstløpere, men også skøytesprintere og hockeyspillere ønskes velkommen.

Publisert

Rett over nyttår fikk Kultur- og idrettsbygg i oppdrag å sette i gang arbeidet med å bygge og ferdigstille den nye ishallen på Frogner. Hallen skal spesialtilpasses byens kunstløpere, som i 15 år har ventet på å få en egen hall for trening og konkurranser.

— Vi mottok papirene på byggeoppdraget 14. januar. Nå jobber vi med med å gjøre klar anbudspapirene, slik at disse kan sendes ut i løpet av våren, sier prosjektdirektør i kultur- og idrettsbygg, SImen Bakken, til VårtOslo.

Han antyder at kontrakt med entreprenør vil bli underskrevet før sommeren. Hallen vil da kunne stå ferdig våren 2020.

Spesialhall for kunstløp

Den nye hallen vil bli et kjærkomment tilskudd for kunstløpsmiljøet i hovedstaden. Fram til i dag har de levd en nomadisk tilværelse på flyttefot fra ishall til ishall for å kunne trene og konkurrere.

Styreleder i Oslo Skøiteklubb, Ingar F. Lae, gleder seg til å kunne åpne Sonia Henie ishall våren 2020. Foto: Nafisa Zaheer

—  Dette er noe vi har ventet på lenge. I snart 15 år har vi kjempet for å få en egen hall, og nå blir det endelig en realitet, sier styreleder i Oslo Skøiteklubb, Ingar F. Lae.

Endelig et samlingssted

Han tror den nye hallen vil kunne gi et løft til rekrutteringen både innen kunstløp og kortbaneløp.

— Den nye hallen vil gi oss helt nye muligheter til å rekruttere nye medlemmer. Endelig får vi et stabilt tilholdssted med de fasilitetene vi trenger, sier Lae.

Frogner ishall vil få et bruttoareal på 4600 kvadratmeter. Hallen blir et anlegg for kunstløp, kortbane og hockey, med tribuneplass til 300 personer. I tillegg får hallen eget styrkerom, samt kontorer og møterom. Prosjektet har en kostnadsramme på 231 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS