Tegneseriekunstner Christopher Nielsens Misfornøyelsesbar i Storgata står i fare for å måtte stenge for godt ved nyttår. Arkivfoto: Immy Rempis / VårtOslo

Christopher Nielsens "Misfornøyelsesbar" sliter økonomisk. Kan bli stengt for godt

� Det er vondt å se babyen sin drukne, sier Christopher Nielsen. 31. desember stenges dørene ved utestedet Misfornøyelsesbar. Kanskje for godt, hvis ikke en redningsaksjon lykkes i høst.

Publisert

Han er kanskje best kjent som broren til avdøde Joachim "Jokke" Nielsen. Rockeartisten som ble allemannseie med bandet Jokke og Valentinerne. Selv har Christopher Nielsen skapt seg et navn som tegneserieskaper og kunstner. Og det siste året som bareier.

I juli i fjor steg Christopher Nielsen plutselig inn på utelivsarenaen i Oslo. Lanseringen av utstedet Misfornøyelsesbar i Storgata, bygget som et eget lite kunstprosjekt, ble både hilst velkommen og sett på med kritiske øyne. Nå vel ett og et halvt år senere sliter stedet med økonomien. Slik det ser ut nå stenges Misfornøyelsesbar 31. desember og åpnes kanskje aldri igjen. Hovedpersonen selv synes det er veldig trist.

— Vondt å se babyen sin dø

—  Det er vondt å se babyen sin drukne. Nå håper jeg alle som har blitt glad i stedet kjenner sin besøkelsestid og møter opp for å redde oss, sier Nielsen på sin egen Facebook-side.

Reisen fra oppstart fram til nå har vært en berg- og dalbane for utestedet. Økonomisk har utfordringene stått i kø siden bare tre uker etter åpningen.

Jeg er veldig fornøyd med det kunstneriske resultatet, men veldig misfornøyd med det kommersielle resultatet, sier Nielsen til OsloMets internavis Journalen.

Tar tenkepause etter nyttår

Den økonomiske usikkerheten gjør at det nå jobbes på spreng for å klare å holde utestedets dører åpne fram til nyttår. Planen er per dags dato er å stenge dørene 31. desember for å ta en tenkepause når det gjelder framtida.

VårtOslo har i løpet av helga vært i kontakt med Christopher Nielsen. Han kan per i dag ikke si noe om hva fremtiden bringer for Misfornøyelsesbar.

Christopher Nielsen frykter Misfornøyelsesbar må legge ned om de ikke finner en rask løsning på stedets økonomiske problemer. Foto: Eystein Kolstø Strømøy / flickr

— Ting er fortsatt litt uavklart. Jeg håper å ha en bedre avklaring på situasjonen i løpet av uka, skriver han i en email til VårtOslo.

Skulle resultatet bli at baren må stenges for alltid vil Nielsen ta vare på alt av kunst fra baren.

— Hvis det ikke er mulig å bevare Misfornøyelsesbar i sin helhet, vil jeg i hvert fall ta vare på kunsten slik at verket kan rekonstrueres når tiden er moden for det, understreker bareieren.

Ville sette fokus på psykisk helse

Konseptet bak baren i de gamle asyllokalene var å sette søkelyset på psykisk helse og psykiske problemer. Visjonen til stedet, og fra folkene bak, var at vi skal snakke mer om angsten vår, psykiske lidelser generelt, og kanskje innse et og annet om oss selv etter å ha vært på Misfornøyelsesbar. Hele baren består av vel 120 kunstverk og det tok vel tre år å ferdigstille prosjektet fra idé til ferdig bar.

— Ideen var å skape en opplevelsesbar som baserte sin tematikk på stedets historie, som psykiatrisk sykehus og arbeidsanstalt.  Jeg var fast bestemt på at dette måtte bli en institusjon i Oslo herfra til evigheten. Så feil kan man ta, forteller Christpher Nielsen.

Se redningsprogrammet for Misfornøyelsesbar

For å redde Misfornøyelsesbar fra døden har Nielsen og hans samarbeidspartnere satt sammen et program for konserter på utestedet de neste månedene. Her blir det musikk og DJ-sett i mange forskjellige sjangre. Nilsen selv er veldig godt fornøyd med responsen han har fått fra folk som vil stille for å redde hjertebarnet hans.

— Det har vært en overveldende respons på oppfordringen om å hjelpe Misfornøyelsesbar over konkurskneika. Det er jeg veldig fornøyd med. Foreløpig er det masse aktivitet framover, og plass til mer, sier han.

Her er det foreløpige programmet Nielsen og staben på Misfornøyelsesbar har sydd sammen:

Onsdag 24. oktober DJ Paralytik

Lørdag 27. oktober Laconic Zero/Trigal/Zweizz CC: 80,-

Onsdag 31. oktober Tokyo Twins + DJ Dorky CC: 50,-

Lørdag 3. november DetErGrovt!

Fredag 16. november Frøken Dalen DJ

Lørdag 17. november Radio Tidsmaskin

Torsdag 22. november Ugly Grrls - country music!

Fredag 23. november DJ Alex Tjore

Lørdag 24. november Splittet Kjerne

Torsdag 29. november Strategy

Fredag 30. november DJ Emil Nikolaisen Serena Maneesh m.m

Lørdag 1. desember Joao - 60/70's horror soundtrack night!

I tillegg til det allerede lanserte programmet vil det muligens komme flere konserter. Det er ifølge Nielsen også planlagt et par fester på Misfornøyelsesbar fram mot nyttår. Disse har foreløpig ikke fått noen dato.

Powered by Labrador CMS