Gir seg som heltidspolitiker: Eivind Trædal (MDG).
Gir seg som heltidspolitiker: Eivind Trædal (MDG).

Eivind Trædal slutter som heltidspolitiker: – Tror alle har sunt av å gjøre litt andre ting enn bare politikk

Tirsdag kveld opplyser Eivind Trædal (MDG) at han gir seg som heltidspolitiker i Oslo.

Publisert

Eivind Trædal, som de siste to årene har vært gruppeleder i Oslo MDG og er leder av samferdsels- og miljøutvalget, gir seg som oslopolitiker på heltid.

Det skriver han i et innlegg på egen Facebook-side tirsdag kveld. 

«Valget er ferdig, og vi har stokka kortene i bystyregruppa til MDG, der vi gjør oss klare for å prøve oss i opposisjon igjen. Selv sier jeg takk for meg etter mange år som heltidspolitiker i Oslo bystyre. De neste åra skal jeg få sitte i et av de få utvalgene jeg ikke har sittet i før - finansutvalget», innleder Trædal.

Fortsetter i bystyret

Tidligere tisdag ble det kjent at avtroppende byrådsleder Raymond Johansen begynner i ny toppjobb, mens partileder Cecilie Lyngby i Folkets parti er ferdig i politikken

«Jeg tror alle har sunt av å gjøre litt andre ting enn bare politikk, så jeg gleder meg til å få tid til litt andre ting. Jeg har et bokprosjekt jeg gleder meg til å jobbe med, og kommer til å fortsette som lokalpolitiker, bare en del færre timer i uka», skriver Trædal videre. 

Dermed kommer den nedtrappende MDG-politikeren til fortsatt å sitte i bystyret, men ikke lenger som profilert heltidspolitiker.

I fortsettelsen påpeker han at han ser frem til å jobbe med klima, miljø og samferdsel på nye måter. 

«Oslo MDG har skapt historie, ja, i alle fall lokalhistorie, de siste åtte åra. Det skal vi fortsette med!» avslutter Trædal i Facebook-innlegget.

Powered by Labrador CMS