Forsterket renhold opprettholdes mens alle dører likevel skal åpnes av fører.

Sporveien og Ruter snur: Gjeninnfører automatisk åpning av dører i kollektivtrafikken

Denne uken opplyste Sporveien og Ruter at dørene på T-bane, buss og trikk ikke lenger ville bli åpnet automatisk. I dag snudde de etter råd fra helsemyndighetene. Alle dører skal fortsatt åpnes på alle stasjoner.

Publisert

Siden mars har dørene åpnet seg automatisk for å forebygge koronasmitte, men denne uken opplyste Sporveien og Ruter at de ville gå tilbake til normal rutine. Noe som betyr at reisende selv må trykke på knappen for å få åpnet dørene.

Kommunikasjonssjef Cathrine Myhren i Ruter opplyser at valget ble tatt etter at tiltaksnivået på kollektivtrafikken i Norge ble endret fra rødt til gult.

— Klar beskjed gjennom mediene

— Vi avviklet tiltaket for automatisk døråpning basert på hvordan vi tolket Helsedirektoratets veileder for smittevern i kollektivtrafikken, sier Myhren til NTB.

Men nå velger Ruter og Sporveien likevel å fortsette med automatisk døråpning.

«Ruter og Sporveien følger råd fra helsemyndighetene og innfører automatisk åpning av alle dører på alle stasjoner», opplyser Sporveien på Twitter lørdag ettermiddag.

— Det kom klar beskjed fra helsemyndighetene gjennom mediene at automatisk døråpning er fornuftig, så da valgte vi å fortsette med det, forklarer Myhren.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS