Slik så de to setene ut som løsnet i farten nedover Gamlebyen. Anne Marte Løkke er bekymret for vedlikeholdet til Ruter av bussene og påpeker at hendelsen kunne vært livsfarlig på en vei med større hastighet.

Helt løse seter på 32-bussen. -Datteren min på 6 ble kastet fremover

— Jeg ble ordentlig redd, dette er jo livsfarlig, sier Anne Marte Løkke. Hun syns det er underlig at Ruter ikke har bedre rutiner for vedlikehold på bussene sine. — Dette skal ikke skje, svarer Ruter.

Anne Marte Løkke og datteren på seks år fikk en uhyggelig opplevelse på turen hjem på 32- bussen.

— Dette kunne jo vært livsfarlig om vi befant oss på en av de raskere veiene, sier hun til VårtOslo.

Fikk ingen respons fra bussjåføren

Bussen, som kjørte i lav fart gjennom Gamlebyen, gjorde nemlig et brems i veikrysset. Da dumpet bussen fremover, og dro med seg datteren til Løkke på bare seks år.

— Hun ble kastet fremover fordi setet var helt løst, sier Løkke, og forteller at de andre i bussen også reagerte på det som skjedde.

— Jeg oppdaget at setet ved siden av henne også var helt løst, så da tok en av de andre som så det med seg setet bort til bussjåføren. Men han kom ikke tilbake for å se til at alt var i orden eller gjøre noe med det, sier hun.

32-bussen kjører en lang strekning gjennom byen. Anne Marte Løkke er glad for at de var i lav hastighet gjennom Gamlebyen da hendelsen skjedde.

— Jeg ble sint og redd

Ifølge Løkke er det ikke første gang hun opplever at bussene skranter på helsa.

— Sist uke var jeg på en buss som hoppet og skumpet noe veldig. Nå har jeg ikke peiling på busser, så jeg kan ikke uttale meg ordentlig om hvorfor det var sånn, men jeg reagerte på det. Med så mye humping og hopping kan det være farlig for små barn, sier hun.

Løkke sendte bildene og en beskjed om hendelsen videre til Ruter.

— Jeg ble veldig sint og redd for at bussene er i så dårlig stand og at sikkerheten er så dårlig. De kan jo ikke kjøre med så ødelagte busser.

Ruter: — Dette skal ikke skje

Cathrine Myhren fra Ruter beklager for hendelsen og informerer om at saken blir fulgt opp.

VårtOslo har vært i samtale med Cathrine Myhren, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, som beklager for hendelsen.

— Først og fremst er jeg veldig glad for at ingen ble fysisk skadet, og jeg forstår at dette var en skremmende opplevelse for både mor og datter. Bussene skal være i god stand og setene skal ikke være løse, så her har det skjedd en svikt, sier hun og legger til at Ruter er i gang med å følge opp saken.

— Bussene blir rengjort og vedlikeholdt daglig. Jeg beklager opplevelsen mor og datter hadde i dag, og vi følger opp denne saken internt med vår operatør nå og ber de sjekke setene på bussen, sier hun.

Powered by Labrador CMS