Svømmekurs på Nordtvet bad. Her er hensikten å bli trygg under og over vann. Foto: Tore Meek / Scanpix

To av fem badegjester forsvant fra Oslos svømmehaller i januar

Den kraftige nedgangen i besøkstallene ved Oslos svømmehaller skyldes nedleggingen av Tøyenbadet. Flere av Oslos bad har god kapasitet nå, for eksempel Holmlia bad.

Publisert

Totalt sett hadde svømmehallene i Oslo en nedgang på 39 prosent i januar i år mot samme tid i fjor. Men dersom man ser vekk fra tallene ved Tøyenbadet i januar 2019, har det vært en økning på 15 prosent.

I mai stenger også Bøler bad for renovering. Men et nytt midlertidig bad planlegges åpnet på Økern til høsten.

Les serien vår om Oslos kommunale bad.

– Badekapasiteten i Oslo har vært for dårlig i mange år. Det gjør vi noe med når vi lager nytt Tøyenbad, nytt Stovner og nytt Manglerud bad. Kapasiteten på de rehabiliterte badene Nordtvet, Romsås og Holmlia er også blitt bedre. Men mens vi venter på det nye Tøyenbadet, blir det magre år for svømming i Oslo. Vi håper folk kan være tålmodige, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen.

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen oppfordrer Oslos badehungrige om å være tålmodige. Det blir bedre. Foto: Anders Høilund

God plass i enkelte bad

– Etter at Tøyenbadet ble stengt fra januar i år er det reduserte bademuligheter i Oslo. Akkurat nå ser vi at enkelte bad har mer pågang enn andre, og ønsker å hjelpe badegjestene våre til å finne riktig bad, sier badedriftsleder i bymiljøetaten, Øyvind Lunde-Bergersen i en pressemelding.

Bymiljøetaten oppfordrer til å teste ut et nytt bad. Svømmehallene med størst pågang i januar var Bøler bad og Nordtvet bad. Svømmehallene med mest ledig kapasitet var Holmlia bad og Romsås bad, oppgir de.

Test et nytt badebasseng

Lunde-Bergersen oppfordrer folk til å teste ut disse badene:

Holmlia bad har åpent for skole, idrett og publikum hele dagen. Når skolene kommer, er det litt mindre plass for de andre svømmegjestene. Det er likevel forholdsvis god plass på hverdager fra rundt klokken 12-15. Holmlia bad har flest badegjester i helgene, rundt åpningstid klokken 7 på tirsdager og torsdager, og på ettermiddagene fra 16-17 til stengetid i uka.

På Holmlia bad tar de gjerne imot flere nye badegjester. Foto: Sommerskolen

Romsås bad har satt av enkelte dager og tider til skole og idrett. Badet er åpent for publikum alle dager fra klokken 07.00-08.30 og 15.00-19.30, bortsett fra mandager og onsdager. Det er plass til flere badegjester tirsdag og torsdag ettermiddag, spesielt fra klokken 18 til stengetid 19.30. Ellers er det flest badegjester på fredager, som er avsatt dag til pensjonister fra 15.00-18.00, og lørdager som er åpent for alle. Badet har varmt vann på fredager og i helger.

Furuset bad har åpent for skole, idrett, publikum og medlemmene til Actic. Selv om badet har fått flere badegjester er det plass flere. Det er bedre plass på morgensvømming tirsdag og torsdag mellom klokken 07.00-08.30, og mellom klokken 14.00-15.30 på alle hverdager. Ellers er det størst pågang mellom klokken 18.00 til stengetid på mandag til torsdag, og i helgene mellom klokken 13.00-17.00.

Nordtvet bad har åpent for skole, idrett og publikum i tillegg til medlemmene til Actic. Det er stor pågang på dette badet alle dager, selv om det også kan variere noe her. I januar var det noe mindre antall badegjester på mandager, onsdager, og fredager mellom klokken 15.00-17.00. Det var mest pågang mellom klokken 14.00 til rundt 15.30 på alle hverdager.

Bøler bad holder åpent for skole, kursvirksomhet og publikum. Det har vært stor pågang hver dag, men helgene har variert noe etter været. Det har vært noe roligere på torsdager og mellom klokken 09.00-10.00 og 19.00-20.00 i helgene. I januar var det flest badegjester på hverdager mellom klokken 16.00-20.00, og i helger mellom 10.00-19.00. Bøler bad har varmt vann alle dager.

I mange år har situasjonen for Oslos bad vært for dårlig. For tiden skjer en kraftig opprustning av Oslos kommunale bad. Foto: Tore Meek / Scanpix

For hurtigsvømmerne

– Er du hurtigsvømmer så er det lurt å styre unna Romsås bad og Bøler bad, fordi disse badene har varmere vann, sier badedriftsleder Lunde-Bergersen.

Hurtigsvømmere anbefales å bruke Nordtvet bad, Holmlia bad eller Furuset. Dette fordi disse badene har vanntemperatur på 28 grader og bassengstørrelse på 25 meter.

Powered by Labrador CMS