Kastanjetrærne vil ogå i framtiden være et blikkfang langs Bygdøy Allé. Foto: Wikimedia Commons
Kastanjetrærne vil ogå i framtiden være et blikkfang langs Bygdøy Allé. Foto: Wikimedia Commons

— Byrådet må sørge for at kastanjetrærne i Bygdøy Allé får nødvendig trepleie

Opposisjonen i bystyret ber byrådet ta bedre vare på de gamle kastanjetrærne i Oslo paradegate, Bygdøy Allé. 

Publisert

De gamle og stolte kastanjetrærne i Bygdøy Allé har lenge vært et landemerke i hovedstaden. Trærne blir eldre og trehelsa er ikke hva den en gang var. Nå mener nestleder i byutviklingskomiteen, Camilla Wilhelmsen (Frp), at det må gjøres tiltak for å sikre at trærne blir en attraksjon også i framtiden.

Under onsdagens budsjettmøte i bystyret fremmet hun, på vegne av opposisjonen, forslag om igangsetting av tiltak for å sikre trærnes framtid. I dag består kastanjealleen av 152 trær, hvorav 56 av de opprinnelige 230 trærne fortsatt lever.

— Bygdøy Allé er byens paradegate

Camilla Wilhelmsen. Foto: Privat
Camilla Wilhelmsen. Foto: Privat

— Bygdøy Allé er en paradegate i byen vår. Det er trist å se hvordan kastanjetrærne skranter. Nå er det på tide at byrådet setter av midler og sørger for at trærne får den trepleien de tydelig trenger, sier Wilhelmsen til VårtOslo.

Nestlederen i byutviklingskomiteen ønsker også at det utarbeides en plan for jevnlig vedlikehold, med luking av ugress og annet forefallende arbeid rundt trærne.

Også tidligere har Wilhelmsen vært opptatt av kastanjetrærne. Hun reagerte sterkt på nyheten om at byrådet vurderte å flytte dagens kastanjeallé for å få plass til trikke- og sykkeltrasé i den fasjonable gata. Den gangen fikk hun med seg byantikvaren på forslaget om å bevare alléen.

— Rart ikke MdG støtter forslaget

Wilhelmsen synes det er spesielt skuffende at Miljøpartiet de Grønne ikke vil være med på forslaget.

— Jeg vil så absolutt oppfordre MdG til å stille seg bak. Da kan vi få det enda grønnere og trivligere i byen enn i dag, smiler hun.

Powered by Labrador CMS