Oslo 20220702. Politet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud etter at SIAN leder var involvert i en trafikkulykke. Foto: Annika Byrde / NTB

Sian-påkjørselen: Bileieren hevder Sian-bilen kjørte på dem først, og at hun har vitner som kan bekrefte det

Det var to kvinner i bilen som kjørte inn i Sian-lederens bil. De hadde begge vært til stede da Sian brant koranen i et veikryss tidligere på dagen.

Politiet har pågrepet personen som kjørte inn i en Sian-bil på E6 lørdag. Politiet tror påkjørselen skjedde på grunn av en koranbrenning.

En video av hendelsen viser at bilen med Sian-leder Lars Thorsen ble påkjørt flere ganger. Det skjedde kort tid etter at det som trolig var en koran, ble brent i et veikryss på Mortensrud i Oslo.

NRK har offentliggjort en video av hendelsen.

Tok med seg brent bibel

Det var to kvinner i bilen som kjørte inn i Sian-lederen. De var begge til stede i veikrysset. Den ene kvinnen tok med seg den utbrente boka inn i bilen før de kjørte etter Sian-lederen.

— Vi har all grunn til å tro at bilen til Sian ble påkjørt med vilje, noe som medførte at den kjørte ut og havnet på taket. Fører av den andre blir pågrepet og kjørt til arresten, skriver Oslo-politiet.

Innsatsleder Tore Barstad sier til NRK at bilføreren er siktet for forsettlig påkjørsel og forsøk på grov vold.

– Så kan siktelsen endre seg etter hvert som vi gjennomfører avhør og får kunnskap om det som skjedde i forkant. Det er viktig å vite hva som har utløst denne hendelsen, sier Barstad.

Hevder påkjørselen var selvforsvar

Avisa Oslo har snakket med eieren av bilen som kjørte på Sian-bilen. Hun var passasjer under hendelsen. Kvinnen sier at påkjørselen var med vilje, men hevder at det var selvforsvar.

Eieren forteller at hun har vært i avhør hos politiet, men er hjemme igjen nå.

Til Dagbladet forteller hun at sjåføren fortsatt sitter hos politiet. Bileieren hevder at Sian kjørte på dem først, og at hun har vitner som kan bekrefte dette.

Sian-leder Lars Thorsen nekter overfor NTB for å ha kjørt på den andre bilen først.

Brente koraner

Politiet er ifølge NRK kjent med at Sian lørdag brente koraner utenfor Oslo politihus og moskeen på Mortensrud.

— Vi har også grunn til å tro at bakgrunnen for påkjørselen er at Sian har drevet med koranbrenning gjennom dagen, opplyser politiet.

Det var fem personer i Sian-bilen. En av disse er kjørt til sykehus, mens de øvrige er fraktet til legevakta. Videoen viser at påkjørslene skjedde midt i trafikken på E6, og at flere andre bilister måtte kjøre unna for ikke å bli truffet.

Thorsen sier til VG at de var på vei fra en politisk markering der de hadde brent en koran.

Blir påkjørt flere ganger

Videobilder viser at Sian-lederen brenner det som tilsynelatende er en koran i et veikryss. Flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og hans følge kjører videre.

De blir fulgt etter av en personbil, som flere ganger kjører inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6.

Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien. Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket.

Det var store trafikale problemer på E6 ved Mortensrudkrysset etter ulykken, men ved 17.20-tiden var veien ryddet og alle felt åpnet for normal trafikk, ifølge Veitrafikksentralen Øst.

Sian skulle opprinnelig holde en markering utenfor Stortinget lørdag, der det også var planlagt å brenne en koran. Denne markeringen ble stanset av politiet på grunn av trusselnivået etter masseskytingen i Oslo sist helg.

Powered by Labrador CMS