Oslo 20230314. Politiadvokat Børge Enoksen holder pressekonferanse på politihuset i Oslo tirsdag, i forbindelse med at en person er tatt for drapet på Hamse Hashi Adan. Adan ble drept på Mortensrud i Oslo i 2021.Foto: Javad Parsa / NTB
Politiadvokat Børge Enoksen bekrefter at den eldste av de brødrene som er siktet for drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan er pågrepet.

Politiet bekrefter: Har pågrepet den ene av to brødre siktet for drapet på Hamse Hashi Adan (20) ved Lofsrud skole

Politiet bekreftet i ettermiddag å ha pågrepet den eldste av to brødre som er siktet for drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan ved Lofsrud skole på Mortensrud høsten 2021.

Publisert

Mannen som nå er pågrepet har vært på rømmen i over ett år.

Hele tiden på rømmen har han og broren vært siktet for å ha skutt og drept 20 år gamle Hamse Hashi Adan ved Lofsrud skole i oktober 2021.

Satt fengslet i Tyrkia

Mannen politiet nå bekrefter er pågrepet ,er eldstebror Valon Avdyli (36). Lillebroren, Visar Avdyli (33), skal fortsatt være på rømmen, opplyser politiet.

36-åringen skal ha sittet fengslet i Tyrkia på bakgrunn av ulovlig opphold og ble tirsdag transportert til Norge og pågrepet.

— Norsk politi bisto med denne transporteringen, sa politiadvokat Børge Enoksen på pressekonferansen.

Han vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag eller torsdag. NTB var tirsdag kveld i kontakt med 36-åringens forsvarer, advokat Svein Holden, men han ønsket ikke å kommentere saken.

Overvåkingsbilder viser Valon (36) og Visar (33) Avdyli på Oslo lufthavn Gardermoen etter drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan.

Valon Avdyli landet på Oslo lufthavn i 17-tiden der han ble pågrepet av norsk politi for drap eller medvirkning til drap.

Lillebroren etterlyst

Da politiet holdt pressekonferansen ved 17.30-tiden, var den pågrepne 36-åringen på vei til Oslo etter pågripelsen.

Han hadde da ikke hatt anledning til å forklare seg for politiet, men ville bli tilbudt dette ved ankomst til Oslo. NTB har forsøkt å få en kommentar fra 36-åringens forsvarer, advokat Svein Holden, uten å lykkes.

36-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag eller torsdag

— Valon Avdylis lillebror Visar Avdyli er fortsatt etterlyst i saken. Politiet oppfordrer ham til å melde seg for politiet, sier Enoksen.

Skal ha rømt til Kosovo etter drapet

Etter at Adan ble skutt og drept rømte de to siktede brødrene landet.

Siste sikre observasjon er da brødrene, da 35 og 32 år gamle, landet i Kosovos hovedstad Pristina to dager etter drapet.

Bistandsadvokat Catharina Cecilie Gjesti sier tirsdag ettermiddag til NRK det er bra den ene av de drapssiktede nå er pågrepet.

— Det er veldig fint at det er en utvikling i saken, og at vi kanskje kommer videre i straffesaken, sier hun.

— De etterlatte har blitt informert om dette i dag. Jeg håper at den andre broren melder seg og blir pågrepet han også, sier Gjesti.

Powered by Labrador CMS