Etterslukking i Grensen 17 har pågått hele mandag. På kvelden begynte brannvesenet å rive deler av det brannskadde taket.
Etterslukking i Grensen 17 har pågått hele mandag. På kvelden begynte brannvesenet å rive deler av det brannskadde taket.

Her fjernes det brannskadde taket i Grensen: - Det blir en del støy

— Det er en fin bygning med en flott takterrasse, sier butikkansatte Tiril om det brannskadde nabobygget i Grensen 17. Av sikkerhetsgrunner rives taket og brannvesenet varsler at det blir støyende utover kvelden og natta.

Publisert

— Jeg så først litt svart røyk fra taket, og la merke til hvor svart røyken var fra starten av, forteller butikkansatte Tiril i Norrøna Flagship Store i Grensen.

Hun var vitne til brannen i nabobygget Grensen 17. Og forteller at det tok litt tid før det var mulig å oppfatte hvor det brant i sentrumsgården.

Frykter nedfall fra taket

— Det tok kanskje en halvtime før man så at det faktisk brant, sier Tiril.

Utover hele mandag fortsatte brannvesenet med etterslukking. Brannen fører til at all kollektiv- og biltrafikk er stanset i Grensen, som er en viktig gjennomfartsåre i sentrum.

— Det jobbes fremdeles for fullt, og vi holder brannen noenlunde i sjakk, sa vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslo brann- og redningsetat mandag ettermiddag. 

Litt senere på dagen varslet brannvesenet at de ville begynne riving av det brannskadde taket utover kvelden mandag og natt til tirsdag.

Tiril er butikkmedarbeider i Norrøna Flagship Store i Grensen.
Fra Norrøna-butikken i Grensen har Tiril vært vitne til slukkingsarbeidet i nabogården nummer 17.

Årsaken til rivingsarbeidet er at brannvesenet frykter nedfall fra det skadde taket. Som VårtOslos bilder viser, foregår rivingen ved hjelp av kranbiler.

Bygningen er fra 1899

— Det vil bli en del støy utover kvelden og natten, varsler brannvesenet via 110-sentralen.

Det begynte å brenne på takterrassen i den åtte etasjer høye kontorbygningen i Grensen ved 18-tiden søndag. 

Søndag kveld trodde brannmannskapene at de hadde situasjonen under kontroll, men ved 23.30-tiden blusset brannen opp igjen.

Ingen er kommet til skade i brannen. Det bor ikke folk i den brennende bygningen, men det er en rekke virksomheter som leier lokaler der. 

Kranbil er på plass (bak brannbilen) før riving av det brannskadde taket i grensen 17.
Kranbil er på plass (bak brannbilen) før riving av det brannskadde taket i grensen 17.

Vaktkommandør Gudmundsen opplyser til NTB at det pågår sikring av verdier hos selskapene som holder til i bygget.

Gården som brenner, Grensen 17, ble reist av livsforsikringsselskapet Norske Folk i 1899. Bygningen fikk et påbygg på toppen i 1970 og brannen startet i dette påbygget.

Powered by Labrador CMS