Oslo 20211218. Det Norske Teatret.
Folketeateret reagerer sterkt på at Det Norske teatret setter opp det "kommersielle" stykket Frost.

– Dette hører ikke hjemme på et teater som får mange millioner i skattepenger

Det private Folketeatret reagerer på at statsfinansierte Det Norske Teatret skal sette opp publikumssuksessen «Frost».

Publisert

Kjølig reaksjon på Frost-oppsetning

Produsent på Folketeateret, Karianne Jæger, mener det er galt at et statsfinansiert teater skal sette opp en så kommersiell tittel.

– Dette hører ikke hjemme på et teater som får mange millioner i skattepenger. De bør prioritere annerledes, for eksempel ny, norsk dramatikk. Titler som «Frost» hører hjemme på privatteatrene, sier Jæger til NRK.

– Kan vi ikke ta hensyn til

Det Norske Teatret får ifølge kanalen rundt 175 millioner kroner over statsbudsjettet for å fremme nynorsken ved å spille teater kun på denne målformen. Også tidligere har Folketeatret kritisert en garantert kassasuksess som er satt opp hos kollegaen – «The Book of Mormon».

Oslo 20221031. Folketeatret i Oslo.
Det norske teatret bør prioritere annerledes, for eksempel ny, norsk dramatikk, mener produsent på Folketeateret Karianne Jæger.

Teatersjef Erik Ulfsby sier det er viktig for nynorsken at den også kan være kommersiell.

– Vi kan ikke ta hensyn til Folketeateret her. Vi har holdt på med store musikaler i mange år, og det kommer vi til å fortsette med, svarer Ulfsby.

Den kjente Disney-historien om Elsa og søsteren Anna kommer nå i en helt ny versjon med den islandske regissøren Gísli Örn Gardarsson.

Powered by Labrador CMS