Væpnet politi etter masseskytingen mot Per på hjørnet og London pub natt til 25. juni i år. To personer ble drept og et tyvetalls personer ble skadet.
Væpnet politi etter masseskytingen mot Per på hjørnet og London pub natt til 25. juni i år. To personer ble drept og et tyvetalls personer ble skadet.

Terrorsiktede Zaniar Matapour fengsles i fire nye uker

Oslo tingrett har besluttet at varetektsfengslingen av Zaniar Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo 25. juni, forlenges med fire nye uker.

Publisert

Han undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, som varer fram til 17. oktober. Zaniar Matapour (43) kan også holdes i isolasjon og nektes tilgang til medier fram til 3. oktober.

Påtalemyndigheten har blant annet vist til at det er fare for at Matapour vil ødelegge bevis dersom han løslates.

Var til stede i retten for første gang

I kjennelsen viser Oslo tingrett til at det gjenstår mye etterforskning i saken, og at en viktig del av etterforskningen er å etterforske Matapours forsett.

«Politiet må bl.a. undersøke hvordan siktede har anskaffet våpen, hvem han har hatt kontakt med og hva som kan være årsaken og motivet til handlingen», skriver tingretten.

Mandag var første gang Matapour møtte til rettsmøte etter Oslo-skytingen, skriver NRK. Etter det NRK erfarer ble han fraktet i helikopter fra Bergen.

Vil fortsatt ikke forklare seg

— Han var til stede i retten, men har ikke avgitt forklaring, sier politiadvokat Ingvild Myrvold.

Zaniar Matapour har nektet å forklare seg for politiet. Han er for tvangsinnlagt ved Regional sikkerhetspost på Haukeland universitetssjukehus i Bergen for judisiell observasjon.

43-åringen er siktet for å ha begått drap og drapsforsøk med terrorhensikt etter å ha skutt mot gjestene ved to utesteder i Oslo sentrum 25. juni i år. En av teoriene politiet jobber etter, er at skytingen var hatkriminalitet rettet mot homofile.

Powered by Labrador CMS