— Nå er vi i en fase av etterforskningen der vi sammenstiller informasjonen vi har innhentet. Det er en tidkrevende prosess, sier politiadvokat Ingvild Myrold.
— Nå er vi i en fase av etterforskningen der vi sammenstiller informasjonen vi har innhentet. Det er en tidkrevende prosess, sier politiadvokat Ingvild Myrold.

Politiet om Oslo-skytingen: – Vi holder alle muligheter åpne

330 personer er avhørt i forbindelse med skytingen mot Per på hjørnet og London pub natt til 25. juni. Foreløpig holdes alle muligheter åpne for hva som var bakgrunnen for hendelsen, opplyser politiet.

Publisert

— Nå er vi i en fase av etterforskningen der vi sammenstiller informasjonen vi har innhentet. Det er en tidkrevende prosess, sier politiadvokat Ingvild Myrold til NTB.

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har ikke latt seg avhøre av politiet. Så langt har politiet avhørt 330 personer, som inkluderer fornærmede og personer som kjenner den siktede.

— Det gjenstår en rekke avhør

— All informasjon vi har innhentet, hjelper til med å få dannet et bilde av selve handlingen. Det har også vært viktig for oss å avhøre personer som kjenner den siktede, med tanke på at han ikke lar seg avhøre, sier politiadvokaten.

— Samtidig gjenstår det en rekke avhør, blant annet av flere personer som har informasjon om den siktede, sier Myrold.

Den siktede ble 27. juni varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. Mandag gjorde Oslo tingrett det klart at Matapour får isolasjonen forlenget med to nye uker. I tillegg til isolasjon har Matapour brev- og besøksforbud og medieforbud.

— For tidlig å si når en tiltale tas ut

Han sitter dermed i varetekt under de strengeste restriksjonene som loven tillater.

— Akkurat nå er det for tidlig å si noe om når det eventuelt blir tatt ut en tiltale. Det er tidlig i etterforskningen. Foreløpig holder vi alle muligheter åpne for hva som er bakgrunnen for hendelsen, sier Myrold.

Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter å ha åpnet ild mot Per på hjørnet og London pub samt et gatekjøkken natt til lørdag 25. juni.

To menn ble drept og over 20 skadd i skytingen. En av teoriene politiet jobber etter, er at skytingen var hatkriminalitet rettet mot homofile.

Powered by Labrador CMS